Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden deelt tonnen uit

LEKSTROOM REGIO – “Wat zou u doen met een ton?” Deze vraag stelt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden aan de bewoners van de regio Lekstroom. Het gaat in dit geval om een regenton. Inzenders met de beste ideeën maken kans op een van de  60 unieke exemplaren.

Sanne van het Hoogheemraadschap: “We willen dat er zoveel mogelijk regenwater wordt opgevangen, dus hebben we jaarlijks deze actie. Nu het weer steeds extremer wordt ontstaat er soms droogte, dan is het beter om water uit de regenton te gebruiken voor de tuin dan kraanwater.” Met deze actie hoopt De Stichtse Rijnlanden dat mensen zich er meer van bewust worden dat kraanwater in de toekomst wellicht schaarser en duurder wordt. 

Viering 900 jaar waterbeheer
De actie startte drie jaar geleden, toen het Hoogheemraadschap 900 jaar waterbeheer vierde. “Behalve voor de tuin of het toilet doorspoelen kun je nog veel meer doen met regenwater. Ik verklap niet wat er eerdere jaren allemaal bedacht is, laat de mensen zelf maar met creatieve ideeën komen.”  

Stadsdichter
Er worden 60 unieke tonnen uitgereikt. “De Wijkse stadsdichter heeft voor ons een toepasselijk gedicht en mooie afbeelding gemaakt, die op de tonnen gelaserd zijn. Dat maakt het winnen van een ton een leuk aandenken aan de actie.” Meedoen? Kijk op www.hdsr.nl Mensen kunnen de hele maand oktober nog meedoen. Een paar van de tonnen worden al geshowd in de tuincentra die een klimaatplein hebben.

Luister hier het hele fragment van Oorgetuigen terug:

Foto: Pixabay

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn