Truckrun door Lopik bezorgt deelnemers een onvergetelijke dag

LOPIK – Afgelopen zaterdag ging de jaarlijkse Truckrun van start, een evenement speciaal georganiseerd om mensen met een verstandelijke beperking als bijrijder op één van de trucks mee te nemen op een tour door de buurt. Vanaf 12:00 uur verzamelden bijna 50 vrachtwagens zich op het terrein, waar chauffeurs en bijrijders elkaar ontmoetten.

De sfeer zat er meteen goed in, met enthousiaste deelnemers en het zonnetje dat vrolijk meehielp. Een van de enthousiaste deelnemers was Joran van der Linden, die voor het eerst als bijrijder meereed. “Ik vond het echt fantastisch! Het was ook goed weer, en ik had onderweg een prachtig uitzicht,” vertelde hij na afloop. “Volgend jaar wil ik zeker weer meedoen!”

Muziek en officiële opening
De middag werd muzikaal afgetrapt met een spetterend optreden van de band Draadnagels. De vrolijke muziek bracht meteen een feestelijke sfeer, terwijl de bijrijders vol spanning uitkeken naar hun rit. Iets later verrichtte de burgemeester van Lopik, Laurens de Graaf, de officiële opening van de Truckrun.

Toespraak van de burgemeester Laurens de Graaf

Start van de indrukwekkende stoet|
Om 14:00 uur begon de grote Truckrun. De bijna 50 trucks trokken in een indrukwekkende stoet door de Lopikerwaard, terwijl langs de route honderden mensen stonden te zwaaien en de vrachtwagens aanmoedigden. Voor de bijrijders, die vanaf hun bijzondere plek voorin de truck alles konden zien, was het een onvergetelijke ervaring. De tocht, die ruim twee uur duurde, zorgde overal voor vrolijke gezichten.

Afsluiting met zang
Na de terugkeer van de stoet om 16:15 werd het evenement afgesloten met een optreden van het Weteringkoor. De gezellige liedjes zorgden voor een ontspannen sfeer, terwijl iedereen kon nagenieten van de geslaagde dag.

Foto’s: Rens Broekhuizen

Optreden Draadnagels
de vrijwilligers om alles in goede banen te leiden

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn