Gemeente Nieuwegein versterkt aanpak huurmisstanden met het huurteam

NIEUWEGEIN – Te hoge huur, verborgen servicekosten, slecht onderhoud, geen huurcontract of zelfs bedreigingen door de verhuurder. Het zijn problemen waar sommige huurders in Nieuwegein tegenaan lopen. Om hier iets aan te doen, heeft de gemeente Nieuwegein sinds 1 oktober 2024 het Huurteam in het leven geroepen.

Dit team helpt inwoners met klachten over hun huurwoning of verhuurder via het Meldpunt Huurproblemen. De hulp is gratis en biedt advies op maat.

Huurteam
Het team biedt ondersteuning bij problemen zoals te hoge huren, intimidatie of gebreken aan de woning. Huurders kunnen rekenen op hulp bij onder andere het vaststellen van de maximale huurprijs, juridisch advies en bemiddeling bij geschillen over achterstallig onderhoud en onjuiste servicekosten. Op verzoek kan het Huurteam ook langskomen voor een controle van de huurprijs en de woonsituatie.

Fijne plek
Burgemeester Marijke van Beukering benadrukt het belang van een veilige en prettige woonomgeving: “Je woning moet een fijne plek zijn. Als een verhuurder zich niet aan de regels houdt, kan dat het woongenot ernstig verstoren. Door samen te werken met het Huurteam hopen we huurders die met dit soort problemen te maken hebben, te kunnen helpen. Ik roep iedereen die een huurprobleem ervaart op om zich bij ons te melden.”

Hulp inschakelen
Huurders die te maken krijgen met problemen, kunnen hun situatie melden bij het Meldpunt Huurproblemen van de gemeente. Dit kan gaan om ongewenst gedrag, zoals discriminatie of het overtreden van regels door verhuurders, bijvoorbeeld door het achterhouden van informatie over de borg of een onduidelijk huurcontract. Na een melding beoordeelt de gemeente de situatie en kan het Huurteam worden ingeschakeld om gratis hulp en informatie te bieden.\

Foto: Envato 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn