Handbal Houten boekt tweede overwinning in SHL

HOUTEN – L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten heeft in de Super Handball League de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In een spannende wedstrijd werd er met 35-31 gewonnen van Hubo Handbal in The Dome, de eerste thuisoverwinning van het team.

In de uitzending van de Sunday Move reageerde aanvoerder Ruben de Bok enthousiast: “We zijn in een feeststemming. We hebben nu al vaker gewonnen dan vorig jaar. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd met vier doelpunten verschil naar ons toegetrokken. Het ging de hele wedstrijd gelijk op, maar in de laatste minuten konden we onszelf belonen.”

Offensieve dekking
 Handbal Houten had tijdens de voorbereiding veel getraind op een nieuwe verdedigingsstrategie. Ruben lichtte toe: “We hebben de tegenstander verrast met onze offensieve dekking. De twee verdedigers aan de zijkanten stonden hoger, en ook onze midvoor stond verder naar voren. Hierdoor was er voor de aanvallers van Hubo minder ruimte om in de buurt van ons doel te komen, en daar hadden ze zichtbaar moeite mee.”

Slim doorwisselen
Volgens Ruben viel het zaterdagavond eindelijk de goede kant op voor de Houtenaren: “We hebben geleerd van eerdere wedstrijden waarin we het op het eind net niet haalden. Deze keer speelden we de juiste systemen en wisselden we slim door, wat essentieel was om te winnen.”

Teamprestatie
Het was volgens de aanvoerder een echte teamprestatie: “We hebben allemaal voor elkaar gevochten. We deden nog een wissel in de offensieve dekking en zowel Kevin Suiters als Rogier Teeuwissen waren in topvorm. Kevin scoorde tien keer, en Rogier maakte in de slotfase nog een prachtig onderhands doelpunt. Onze nieuwe midvoor, Peter Schoenakers, doet het ook erg goed bij de cirkel. We staan nog derde van onder, maar deze overwinning geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden!”

Luister nu naar het interview van Ruben de Bok in de Sunday Move: 

Foto: Christina de Jong 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn