Open dag Van Harte school 

HOUTEN – Na twee jaar van verbouwen zijn eind augustus de deuren van de Van Harte School weer geopend op de oude locatie, midden in het oude dorp. Aanstaande zaterdag 19 oktober is er van 11:00 tot 15:00 uur een open dag voor betrokkenen en geïnteresseerden.

Directeur Martijn van Kooten vertelde zijn geschiedenis in het programma Bijna Weekend van Rob van der Werff: “Ik ben hier in 2017 begonnen, een jaar nadat de Heilige Familieschool was gefuseerd met de Bengelbongerd en de Van Harte School was gaan heten. Daarvoor werkte ik in Werkhoven, een school met een vergelijkbare dorpse sfeer. Al snel werd duidelijk dat er een nieuw gebouw moest komen, want het oude gebouw stamde uit 1957. Het was niet alleen sterk verouderd, maar ook niet geschikt voor het huidige onderwijs. De duurzaamste en voordeligste oplossing was om nieuwbouw te realiseren.”

Werkplezier
“De nieuwe school is een heel fijne plek om te werken. Samen met een hecht team vol werkplezier wil je hier gewoon graag aan de slag. Een nieuwe uitdaging is dat we nu samen met de kinderopvang van Kind & Co onder één dak zitten. We streven ernaar om een programma voor kinderen van nul tot dertien jaar te ontwikkelen. Dan mogen we ons een integraal kindcentrum noemen. We zijn daar nog naartoe aan het groeien door de leerlijnen op elkaar af te stemmen. Klein beginnen en groot eindigen: daar nemen we de tijd voor,” vertelt een enthousiaste Martijn.

De ingang van de school

Multifunctioneel plein
Rond het gebouw ligt een prachtig groen plein, dat ook na schooltijd gebruikt wordt legt Martijn uit: “Dat was precies onze bedoeling, om er een soort dorpsplein van te maken. Een ouder van een leerling heeft daarbij geholpen. Zonder zijn expertise was het niet zo mooi en duurzaam geworden. Het plein is bovendien circulair: andere ouders hebben stenen uit het oude schoolgebouw verwerkt in de bankjes. Daar zijn ook aardig wat avonden en zaterdagen in gaan zitten. Verder is er educatief fruit en groen aangeplant om de kinderen daar bewuster van te maken. Ze kunnen zelfs delen van het plein adopteren, wat ons weer onderhoud scheelt.”

Luister hier naar het hele interview van Rob van der Werff in Bijna Weekend: 

Foto: Van Harte

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn