Meer aandacht voor buitengebied van gemeente Houten

HOUTEN – Het college van burgemeester en wethouders van Houten wil een agenda opstellen voor het buitengebied van de gemeente Houten. In het buitengebied van Houten spelen veel ontwikkelingen: landbouw- en fruitteelt, duurzame energie, energietransitie, mobiliteit, erfgoed, nieuwe woningen, recreatie en natuur. Het college wil een samenhangende visie opstellen.

Daarom vindt het college het nodig om keuzes te maken en samenhang aan te brengen. De gemeente wil dat doen samen met inwoners, gebruikers en belanghebbenden. De gemeente organiseert een werkatelier op maandag 10 juni in het gemeentehuis waar over het buitengebied wordt gesproken.

Trots
“We zijn heel trots op ons mooie buitengebied Schalkwijk, Tull en ’t Waal en ‘t Goy”, zo zegt de verantwoordelijk wethouder Wouter van den Berg tijdens een persgesprek. “Ik kom er ook vaak. Dat landelijke en dat dorpse willen we koesteren. Het heeft meerwaarde voor mensen die in Houten wonen.”

Gezamenlijk gevoel
De wethouder wil graag wat meer gezamenlijk gevoel in dat buitengebied creëren, en daarom is er een samenhangende visie Agenda Buitengebied nodig: “Wat is ons eigen verhaal? Wat vinden de mensen die er wonen zelf? Ik wil dit jaar nog een agenda opstellen waar de inwoners zelf de primaire doelgroep zijn.

Dorpsraden en belangengroepen
Van den Berg wil dorpsraden en belangengroepen die actief zijn in de dorpen en de buitengebieden er bij betrekken: “De mensen uit het buitengebied zijn uitgenodigd om 10 juni naar het gemeentehuis te komen om met de gemeente over die agenda te komen praten. Het buitengebied is het grootste gebied van de gemeente.”

Het werkartelier is maandag 10 juni 19:30 uur in het gemeentehuis van Houten of deel jouw idee op houtenpraatmee op de website van de gemeente Houten.

Archieffoto dorpsgezicht Schalkwijk met de Wetering. foto René van den Brandt

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn