Aguarijn succesvol op Nederlandse kampioenschappen

NIEUWEGEIN – De schoonspringers van Aquarijn uit Nieuegein hebben afgelopen weekend deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap in Eindhoven. In totaal behaalde Aquarijn twaalf gouden, negen zilveren en drie bronzen medailles.

Aquarijn was met 13 springers vertegenwoordigd. In de ochtend was de voorronde. De top zes plaatste zich voor de finale, die ’s middags werd gehouden. In de groep voor 12- en 13-jarigen sprong Sureka Bierman Kerklaan zich naar een zevende plaats met een nieuw persoonlijk record, toch blijf zij net buiten de finale. Nouk Swart deed voor het eerst mee en wist achtste te worden.

Zilver voor Hulkenberg
In de B-groep (14- en 15-jarigen) liet Yuna Hulkenberg een goede serie sprongen zien op de 1 meter. Ze behaalde voor het eerst de 300 punten grens en werd tweede. Joy Daalhuizen werd derde met. Hulkenberg sprong ook de 3 meter. Uiteindelijk behaalde ze daarin een zilveren medaille.

Lars van Hilten  plaatste zich in de groep voor 16-, 17- en 18-jarigen voor de finale. Hierin verbeterde hij zich en wist voor het eerst meer dan 400 punten te springen. Een prachtige prestatie en goed voor de gouden medaille.

Clean Sweap
Op de drie meter was het een clean sweap voor Aquarijn. Matthew Hibbert behaalde goud met een fantastisch punten aantal. Lars van Hilten werd knap tweede en de derde plaats was voor Daan Willemen.
Matthew Hibbert en Daan Willemen waren vervolgens succesvol op de 1 meter. Zij wisten goud en zilver te winnen. Bij de meisjes won Aiden Wallegie een zilveren medaille op de 3 meter. Ze scoorde voor het eerst meer dan 300 punten. Op de 1 meter wist ze nog een bronzen medaille te behalen.

Oona Abbema
In de open klasse was er op de één meter een gouden medaille voor Oona Abbema. Met een prachtige reeks van vijf sprongen scoorde ze een persoonlijk record. Op de drie meter was er een zilveren medaille voor Abbenma.

Bij de 1 meter mannen liet Matthew Hibbert als juniorenspringer zien, al heel dicht in de buurt te kunnen komen van de mannenlimiet. Dat leverde de gouden medaille op. Daan Willemen behaalde de zilveren medaille bij de 3 meter mannen. En de pas 16-jarige Lars van Hilten behaalde goud op de toren. Hij wist de juryleden zelfs te verleiden om een 9 te geven voor zijn handstand salto.

Synchroon
Bij het synchroonspringen was er een gouden medaille bij de dames voor Aiden Wallegie en Nica Rakké op de drie meter. Bij het mixsynchroon op de 3 meter was er opnieuw goud voor Aquarijn: Matthew Hibbert en Oona Abbema lieten een goede serie sprongen zien en behaalden goud. Het zilver was voor Kayra Asci en Iris de Heer. Op de toren sprongen veterane Iris Janssen en Kayra Asci zich bij het mix synchroon naar de gouden medaille met een fraaie serie van vijf sprongen.

Veel springers wisten hun punten te verbeteren en een scherp persoonlijk record te springen. Als club werd Aquarijn uiteindelijk tweede van Nederland, achter PSV uit Eindhoven.

Hibbert naar Eurese Jeugd Kampioenschappen
Op 29 juni zijn de clubkampioenschappen in Nieuwegein. Matthew Hibbert zal namens Aquarijn Nederland gaan vertegenwoordigen op de Europese Jeugd Kampioenschappen te Polen.