Amnesty organiseert boekenmarkt op Het Rond in Houten

HOUTEN – Amnesty International organiseert op 6 juli een boekenmarkt op Het Rond in Houten. De kerngroep uit Houten van deze organisatie is actief in de gemeente. Amnesty komt op voor mensenrechten. Ze publiceren onderzoeksrapporten, lobbyen en zorgen voor educatie over de hele wereld.

“Het is fijn om te zien dat onze flexwerkers in contact komen met elkaar op zo’n dag, maar ook met de mensen die boeken kopen”, vertelt Ferdinand Hoogewoud aan Rob van der Werff van het programma ‘Bijna weekend’. Hij werkt als coördinator voor kerngroep Amnesty Houten. “Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor Amnesty. We hebben de afgelopen jaren per evenement tussen 6000 tot 7000 euro opgehaald. Afgelopen maart heeft onze collecte 13.000 euro opgeleverd. Daarmee kunnen wij het werk van Amnesty bekostigen. Want onze organisatie is afhankelijk van particuliere giften. Tot 13 juni kunnen mensen boeken bij ons inleveren en die verkopen we dan weer voor een paar euro per stuk.”

Mensenrechten
“We willen graag meer informatie geven over mensenrechten, vertelt Ferdinand Hoogewoud. “Daar zijn we momenteel druk mee bezig met vier vaste personen en verschillende flexwerkers. We krijgen mooie reacties binnen, waarin ze laten weten ons erg dankbaar te zijn. Van mensen die een betere behandeling krijgen, groepen minderheden die meer rechten hebben gekregen of een politiek gevangenen die vrijgelaten wordt. Helaas worden nog steeds veel mensenrechten geschonden zoals in Gaza, Somalië en Congo. Je hoopt elk jaar dat mijn werk niet meer nodig is. De realiteit is dat ik bang ben dat we over 25 jaar nog steeds hiermee bezig zijn.”

Luister hier het fragment in Bijna Weekend terug van Rob van der Werff:

Foto: Hella van Veen 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn