Anita Beecheno laat dames met een goed gevoel achter

HOUTEN – Coach en trainer Anita Beecheno verlaat na vijf jaar de dames van HC Houten. Een afsluiting met een verhit duel, waar ze voor het eerst in haar leven met een gele kaart uit het trainersvak werd gestuurd. HC Houten bleef na een zinderende strijd tegen O.H.C. Bully in de Overgangsklasse. 

“Ik ben een beetje moe, maar verder gaat goed. Het was wel enerverend en spannend,” vertelt Anita direct in het interview. Na 50 jaar trainer van een ploeg zijn, sloot ze het afgelopen weekend af in gedenkwaardige play-outs.

Goed geregeld
Anita is vooral trots op de professionaliteit van haar meiden: “Ik vond dat echt gaaf om te zien, ook de omgeving die zo goed heeft geholpen. We moesten natuurlijk twee dagen achter elkaar spelen, en dat is normaal gesproken een slijtageslag. Vanuit de club was het echt perfect geregeld, van de fysiotherapeut tot vervoer, dus daar hoefde ik mij allemaal geen druk om te maken.”

Anita na de titel van vorig jaar

Gameplan
Het was een beladen potje, maar de opdracht was helder voor de ploeg: “We moesten onze eigen spel spelen, en we hadden een gameplan. Iedereen wist al wat de bedoeling was, hoe we zouden gaan spelen. We hadden Bully goed onderzocht, ook de toekomstige coach Thijmen Schenk en assistent Nico hadden de tegenstander goed bekeken. We wisten wie hun sterkhouders waren. Tijdens onze eerste wedstrijd keek onze technisch directeur Tim Oudenaller mee (ook trainer van Kampong 1), daar konden we ook veel van leren.”

Eerste minuten spannend
“Dat is sowieso altijd spannend, maar de tegenstander deed wat er verwacht werd. Dan is het alleen wat kleine dingetjes aanpassen. Dan loopt het wel. Zij hadden bijvoorbeeld een echt goede rechtsbuiten, maar die zijn door onze linksachters aan banden gelegd. Dat is gaaf om te zien.”

Waardeloos
Anita beleefde een unieke tweede wedstrijd: “Het was de meest waardeloze wedstrijd uit mijn hele trainersloopbaan. Het ging helemaal prima, we kwamen op 2-0 voor en het was inmiddels vlak voor rust. We hadden een scheidsrechter die wat hoog in de emotie zat, en die deed wat verkeerds. Ik kreeg toen een gele kaart omdat de scheidsrechter dacht dat ik haar uitlachte, terwijl dat echt niet zo was! Dat be”

Consequenties
Anita moest daarna achter het hek plaatsnemen: “Dat hek is ook heel hoog en daar kan ik met mijn 1.58 maar moeilijk overheen klauteren. Ik voelde mij echt ‘gepiepeld’ en het ergste: het team moest verder met negen vrouwen, aangezien we ook al een twijfelachtige groene kaart hadden gekregen. De hele wedstrijd kon omslaan, en dat gebeurde ook. We hebben daarna alleen verdedigd en het is een slijtageslag geworden. Maar het team was vastberaden: we gaan deze wedstrijd winnen. Ze waren onverzettelijk.”

Tegenhouden
Het team kwam volledig onder druk te staan: “We kregen maar liefst elf strafcorners tegen in de tweede helft. Het ging maar door. En de scheidsrechter aan onze kant bleef maar tegen ons fluiten, dat was echt ongelooflijk. Onze vice-captain werd er ook nog onterecht met geel afgestuurd.” Anita zat te zweten langs de lijn: “Ik vond het heel zuur. Het had ons de kop kunnen kosten, het was erg onrechtvaardig. Het was eigenlijk gewoon waardeloos.”

Mooiste
Anita genoot na afloop van het resultaat: “Het was onrechtvaardig, maar we moesten gewoon winnen. Gelukkig lukte dat ook. Ik werd gesterkt door de houding van het team, dat ging maar gewoon door. En ik vind het echt mooi dat twee jonkies van 19, die ook uit Houten komen, de twee goals maken.” Dit weekend noemt ze ook het meest gedenkwaardigst uit haar lange carrière: “Mijn aanvoerster bedacht om een andere corner te gaan doen dit weekend, en die ging erin. En de ervaren speler pakte het akkefietje op in de rust, dat vond ik zo mooi om te zien.”

Gedenktwaardige foto
De teamfoto in de regen na de wedstrijd tegen Bully heeft voor haar een speciale betekenis: “Deze foto vind ik symbolisch, omdat het zo’n zware wedstrijd was. Na de wedstrijd kwam het met bakken uit de hemel en dat vond ik typerend. Ik sta hier dan niet op, maar ik vind het passend voor het weekend.”

Goed achterlaten
Anita laat het team met een goed gevoel achter: “Het zijn echt mijn meiden, mijn dreamteam. Ook fijn dat er een goede opvolger komt, dat geeft een fijn gevoel. Ik heb als afscheid een mooi boekje gekregen, waarin iedereen een bericht in heeft ingeschreven. Daarnaast ook wat foto’s waar ik met mijn gekke outfits opsta, daar hield ik van.”

Actief blijven
Ze blijft actief bij HC Houten, maar dan in de jeugd: “Ze zijn nog niet van mij af, ik moet nog even afkicken. Ik ga bij de A, B, C-jeugd aan de slag. Dat is ook zo leuk aan HC Houten, er is zoveel jeugd en er stroomt ook veel door naar het eerste. Daarnaast worden ook spelers actief als trainer, dat is mooi om te zien.”

Foto: Britt van der Heijden 

 

 

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn