Anna van Rijnpenning voor twee vrijwillers Emmauskerk

Meneer Van Woerden en mevrouw Wempe hebben afgelopen weekend de Anne van Rijnpenning in ontvangst mogen nemen. Dat laat de gemeente Nieuwegein weten.

De penning wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein. De heer Van Woerden en mevrouw Wempe hebben zich jarenlang ingezet voor de Emmauskerk en deden daarnaast nog andere vrijwilligersactiviteiten.

Veertig jaar
Het duo is al veertig jaar betrokken bij de kerk. Zo is meneer Van Woerden lid en dirigent van het kerkkoor en bleef hij zelf na zijn verhuizing vol passie actief. Ook was hij actief rondom kerkdiensten in de Geinsche Hof. Hij haalde en bracht kerkgangers wekelijks op.

Ook mevrouw Wempe kan worden gezien als een betrokken vrijwilliger. Na te zijn gestart als lid van het kerkkoor was zij jarenlang voorzitter van het bestuur. De afgelopen jaren heeft zij zich ingezet voor de pastorale bezoekgroep. Deze groep bezoekt parochianen die vanwege ziekte of beperkingen extra aandacht kunnen gebuiken. Mevrouw Wempe is ook nog actief voor Stichting De Zonnebloem.

Foto: Fototeam KenM.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn