Apollo G3 stevent gestaag af op kampioenschap in badminton

IJSSELSTEIN – Badmintonspelers van Badminton Club Apollo uit IJsselstein speelden in de afgelopen 3 weken 6 wedstrijden in de badminton voorjaarscompetitie. Er werd 2x gewonnen, 1x gelijkgespeeld en 3x verloren. Apollo G3 stevent gestaag af op het kampioenschap met alweer een winnende partij van 6-0. Er zijn nog 4 speelweken te gaan tot begin juni. Hieronder de korte wedstrijdverslagen van wedstrijden in de Bondscompetitie.

Helios G2 – Apollo G1: 3-3
Thuis en uit in Utrecht: zelfde eindstand: 3-3. Thuis werden er 2 driesetters gespeeld, uit maar liefst 3, en dat met 2 invallende dames, Inge van A. en Sandra A. De damesdubbel werd gewonnen in een driesetter en een mixpartij, één mixpartij werd in een driesetter verloren. Alleen Rick slaagde er niet in een punt te scoren.

Ricochet G2 – Apollo G1: 2-4
Tegen het team in Wijk bij Duurstede viel Jerrel L. in. Rick wist dit keer als enige al zijn partijen te winnen. Er werden 3 driesetters gespeeld waarvan de herendubbel en een mixpartij gewonnen werden. De damesdubbelpartij en een mixpartij werden verloren.

Shuttlek G1 – Apollo G2: 4-2
Werd thuis 4-2 gespeeld, uit in Krimpen aan de Lek ook, maar dan door de thuisspelers. Er werden maar liefst 4 driesetters gespeeld, waarvan er slechts 1 gewonnen werd, de herendubbelpartij in een spannende 21-19, 19-21 en 21-23.

Apollo G2 – Ommoord G2: 2-4
Evenals de vorige wedstrijd tegen Shuttlek G1 werd ook deze wedstrijd uit met 2-4 gewonnen, en thuis afgelopen maandag helaas verloren met dezelfde eindstand. Slechts 1 driesetter werd gespeeld en verloren. Ditje won met haar partners de damesdubbel- en één van haar mixpartijen. Apollo G2 voert de poule nog aan samen met nummer 2, maar deze teams hebben dan ook al de meeste wedstrijden gespeeld.

Helios G4 – Apollo G3: 0-6
Thuis en uit werd van het team uit Utrecht gewonnen. Uit werden door de thuisspelers iets meer sets in de dubbele cijfers geëindigd dan de eerste keer. Alleen maar tweesetters. Apollo G3 voert de poule nog steeds aan.

Doorn M1 – Apollo M1: 4-2
Werd het thuis nog 3-3, uit gaven de heren van Apollo M1 een punt meer prijs. Wederom werden er 3 driesetters gespeeld waarvan er één gewonnen werd. Het team doet nog volop mee voor het kampioenschap.

Een woordvoerster van Badmintonclub Apollo uit IJsselstein legt uit dat er in het badminton een senioren najaarscompetitie van sept-feb. gespeeld wordt met aansluitend een voorjaarscompetitie van feb-eind mei/begin juni. De competities zijn onderverdeeld in een bondscompetitie en recreantencompetitie en worden soms anders genoemd. Ook wordt er met veren shuttles of plastic shuttles gespeeld, hoe hoger het niveau. De jeugd speelt van sept/okt – einde winter, in 2 fases. Wedstrijden gaan om de meeste gewonnen sets, ‘best of 3’. Teams bestaan uit 3 of meer personen. Poules zijn ingedeeld in 5-8 teams, waarbij je een keer uit en een keer thuis tegen de andere teams speelt, allemaal aparte wedstrijden.

foto via Apollo archieffoto clubkampioenschappen

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Neppolitie actief in Lopik

LOPIK – De wijkagenten van Lopik waarschuwen op hun Instagram-account voor telefoontjes van personen die zich als politiemedewerker voordoen.  Het Instagram-account, gerund door Mike de

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn