Avond van de stad over evenemententerrein Oudegein

Inwoners en gemeenteraadsleden spraken 28 maart over het voorstel om een evenemententerrein aan te leggen in park Oudegein. De Avond van de Stad van 28 maart van de gemeente Nieuwegein was drukbezocht. Op de avond waarin de gemeenteraadsleden zich in een dialoog met inwoners konden voorbereiden op de gemeenteraadsvergadering konden meesprekers, mensen die hun mening tegenover de raad kenbaar willen maken, laten horen hoe zij er over dachten.

Over enkele weken moeten de raadsleden een besluit nemen over het voorstel om een evenemententerrein in Park Oudegein aan te leggen. Om een goed beeld te krijgen van alle meningen en belangen die hierbij spelen, waren op de bewuste avond tientallen meesprekers en andere geïnteresseerden te gast in de Raadzaal. Voor het gesprek was volgens een medewerker van de Griffie van de gemeente anderhalf uur ingepland, maar het duurde uiteindelijk tweeënhalf uur. “We hadden gelukkig rekening gehouden met uitloop door geen andere agendapunten voor deze avond in te plannen.” Politieke partijen in de gemeenteraad maakten hun standpunt nog niet kenbaar. Het is dus nog niet duidelijk welk besluit de gemeenteraad zal nemen.

Debat met college
Uiteraard gaan de raadsleden ook nog met elkaar en met het college in debat over het voorstel. Dat raadsvoorbereidend debat is op 11 april. Een week later wordt het besluit genomen.  Op 11 april hebben de raadsleden de bijdrage van de inwoners even kunnen laten bezinken en gaan ze met elkaar en de wethouder in debat over de plannen. Aan het einde van de avond kunnen ze dan aangeven of ze nog zorg- en aandachtspunten hebben. Dan zal grotendeels blijken hoe de plannen ontvangen worden door de raad, maar ongetwijfeld wordt er ook een week later tijdens de raadsvergadering nog stevig gedebatteerd. naar verwachting van de Griffiemedewerker wordt op 11 april duidelijker hoe de fracties van de politieke partijen in de raad uiteindelijk over het voorstel gaan stemmen. Dat stemmen over het voorstel over het evenemententerrein gebeurt dan een week later op 18 april.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn