‘Best of Two’ in The Dome

HOUTEN – Handbal Houten speelt zondag 26 mei de eerste wedstrijd in de ‘Best of Two’ om 15.00 uur thuis in de The Dome tegen Eredivisie-kampioen BFC. Het doel is duidelijk van deze wedstrijden: handhaven in de BENE-League. 

“Je voelt nu wel de druk dat het nu moet. Het is wel even andere koek dan de wedstrijden in de BENE-League en in de Handbal NL League. Je weet dat je daar kan verliezen en de escape hebt voor de play-offs. Nu moet het wel gebeuren”, aldus de aanvoerder van Handbal Houten.

Tegenstander BFC
De kampioen van de eredivisie is de tegenstander: “We hebben vorig jaar natuurlijk tegen ze gespeeld in de Eredivisie, dus we kennen ze in principe wel goed. We hebben inmiddels ook beelden gekeken, dus we zijn wel goed op de hoogte”, zegt Ruben.

Eigen spel spelen 
Handbal Houten heeft dit jaar veel wedstrijden verloren, maar gaat de speelstijl niet veranderen: “We hebben het spelletje dat we vorig jaar in de Eredivisie hebben gespeeld niet veranderd, en dat is snel handbal spelen met een hoog tempo. Dat gaan we nu ook weer doen. Als je dan stuk loopt, is dat dan maar zo. En dat gebeurde in de BENE-league natuurlijk vaak, want daar worden minder fouten gemaakt en getolereerd.”

Twee wedstrijden
De eerste wedstrijd is thuis in The Dome: “We moeten sowieso winnen en het liefst zo dik mogelijk. Het gaat om twee wedstrijden en het doelpuntenverschil is daarin belangrijk. Voor minder gaan we het niet doen.”

Contractverlengingen
Verschillende sterkhouders hebben deze week hun contract verlengd. Samen met Rogier Teeuwissen, Milo Bos, Nils Adema blijft Ruben ook volgend jaar in Houten: “In deze ploeg zit nog heel veel rek, en ik wil door met deze jongens in de BENE-League. Het zou mooi zijn als we een kern bij elkaar houden en een serieus team worden in de BENE-League, en daar kan je dan zelf maar beter de eerste in zijn.”

Foto: Ils Pattipeilohy

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn