Björn Brachten keept laatste wedstrijd voor Houten

HOUTEN – Als vanmiddag het laatste fluitsignaal heeft geklonken en één van de twee ploegen (Handbal Houten óf BFC) juichend de warme stralen van de welverdiende douche opzoekt, is één ding zeker: voor Björn Brachten zit zijn tijd bij Houten er echt op.

Maar liefst vier jaar verdedigde Brachten het doel van Handbal Houten. Volgend seizoen staat hij onder de lat bij Hurry-Up in Zwartemeer. ,,Ik heb het bij Houten goed naar m’n zin gehad”, blikt Brachten alvast terug. ,,En ik wil met Houten nog een keer knallen.”

Ondanks het vertrek wil Brachten Houten helpen om in de BENE-League te blijven. ,,Absoluut. Het lijkt me leuk om volgend seizoen tegen Houten te spelen”, legt hij uit. Begin mei werd bekend dat Brachten Houten komende zomer verruilt voor Hurry-Up. ,,Ze hebben mij benaderd omdat hun keeper ging stoppen. Hun keeperstrainer had mij op een lijstje staan en benaderde mij. Ik voelde me daarover vereerd. Er zijn veel gesprekken geweest, ook tussen Hurry-Up en Houten. Ik heb ook best getwijfeld, maar uiteindelijk gekozen voor Hurry-Up.”

Europees niveau
Wat Brachten vooral trok was het feit dat Hurry-Up komend seizoen op Europees niveau zal spelen. ,,Hurry-Up is in de middenmoot geëindigd. In de BENE-League zijn nogal wat verschuivingen, dus ik ben wel benieuwd hoe het komend seizoen zal gaan met al die ploegen.”
,,Bij Hurry-Up kan ik eerste keeper worden. Dat is mooi, maar ik moet het natuurlijk wel waar maken”, zegt Brachten nuchter. ,,Er zijn hele goede afspraken gemaakt.”

,,Ik vond de zekerheid die Hurry-Up kon bieden wel fijn”, zegt Brachten. ,,Zij hebben het team voor volgend seizoen al rond. Bij Houten was er nog wat onzekerheid. En het is een stapje hogerop.”

Brachten zal bij Hurry-Up niet allemaal nieuwe ploeggenoten leren kennen. ,,Ik ken praktisch de hele ploeg al”, zegt Brachten. ,,Want ik heb ik Drenthe gespeeld bij E&O. Daarnaast heb ik vaak tegen Hurry-Up gespeeld. Dus het zijn geen onbekenden voor me.”

Nog één keer alles geven
De laatste weken denkt Brachten toch vaker terug aan zijn tijd bij Houten. ,,Toen ik aankwam moest ik wel mijn plek zoeken. Ik kende niemand en kwam in een nieuwe omgeving”, blikt hij terug. ,,Nu ik wegga is dat anders. Ik ken iedereen. Je hebt ook veel meegemaakt met de jeugd en sponsors. Met die mensen maak je ook een praatje.”
Het hoogtepunt bij Houten was voor Brachten het kampioenschap vorig seizoen. ,,We hebben toen de promotiewedstrijden gewonnen en mochten uitkomen in de BENE-League. Dat vond ik fantastisch.” De stap was ook niet onbelangrijk voor Brachten persoonlijk, die dankzijde promotie in de BENE-League kon laten zien een uitstekende keeper op het hoogste niveau te zijn. ,,Ik heb een goed seizoen gedraaid, dat blijkt wel uit het feit dat er clubs interesse in me hebben getoond.”

Zondagmiddag speelt Handbal Houten nog een belangrijke wedstrijd tegen BFC om degradatie te voorkomen. ,,Dat zal nog wel een pittige klus worden. BFC zal er ook alles aan doen om te winnen en te promoveren. Ik zal er in elk geval alles aan doen om Houten te helpen om er in te blijven.”

Björn Brachten (Foto: FotoReza)

Dit is een coproductie met Ruben Driessen 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn