Blue wint creativiteitsprijs

HOUTEN – Deze week werd bekend dat de creativiteitsprijs 2024 Van Onze Lieve Vrouwe Broederschap ging naar danseres en choreografe Blue uit Houten. Ze kreeg ook een beker van Onze Lieve Vrouwe Broederschap overhandigd.

De aanmoedigingsprijs van 400 euro ging naar breakdancer Kenny Mahadewsing. De jury moest kiezen tussen twee dansers met veel talent en die ook een sociaal-maatschappelijke visie hebben in verbintenis met jongeren.

Financiële bijdrage
Ook andere organisaties werden in het zonnetje gezet en kregen een financiële bijdrage voor hun werk met en voor jongeren. De schaakvereniging Houten ontving €225,- voor leerboeken. Het Chill Auti Café kreeg €350,- voor het updaten van flyers en website met als doel om nog meer autistische jongeren naar het maandelijks café te krijgen en Theater Aan de Slinger ontving €375,- voor de openbare theatervoorstelling met jongeren op Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk.

Doel
Het doel van stichting Onze Lieve Vrouwe Broederschap is uit de opbrengsten van de aan haar toevertrouwde gelden uitkeringen te doen aan jeugd tot 25 jaar, die woonachtig zijn in Houten, Schalkwijk, ‘t Goy en Tull en ‘t Waal. In het najaar is er weer een uitreiking en daarvoor kunnen organisaties en jongeren zich aanmelden.

Ondersteunen
“Het blijft geweldig om creatief talent en mooie initiatieven gericht op onze Houtense jeugd te mogen ondersteunen!”, zo laat een bestuurslid van stichting Onze Lieve Vrouwe Broederschap weten.

foto’s: René van den Brandt

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn