BoekStart Voorleespret in de bibliotheek in Houten

HOUTEN – Het is weer tijd voor BoekStart Voorleespret in Houten. Ouders kunnen kiezen wat hen het beste uitkomt: op vrijdag 10 mei om 11:00 uur is het in de Bibliotheek Houten-Centrum, op dinsdag 14 mei om 11:00 uur in de Bibliotheek Houten-Schoneveld. Een gezellig moment samen bezig zijn voor (groot)ouder en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Het is een goede gelegenheid om andere (groot)ouders/verzorgers van jonge kinderen te ontmoeten. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.

Het thema deze keer is muziek. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Nijntje danst’. De kinderen worden gestimuleerd om actief mee te doen. Dansdocent Christianne Maurer sluit op deze dagen aan bij Boekstart Voorleespret. Na het voorlezen gaan ouders en peuters onder begeleiding van Christianne lekker dansen. Na afloop kunnen de volwassenen nog een kwartiertje bijpraten, terwijl de kinderen met elkaar spelen.

BoekStart Voorleespret is vooral geschikt voor kinderen van 2-4 jaar, maar ook jongere kinderen zijn van harte welkom. “Per bijeenkomst komen er gemiddeld tussen de 15 en 25 kinderen en hun ouders, soms met uitschieters naar bijna 30 kinderen. We merken dat het zeer gewaardeerd wordt”, zo vertelde een woordvoerster van de bibliotheek aan Omroep Lekstroom. “Ouders kunnen vanaf de geboorte hun kind aanmelden bij de bibliotheek. Kinderen van 0 tm 1,5 jaar krijgen dan een Boekstartkoffertje, hierin zitten twee boekjes, tips, flyer en natuurlijk krijgen ze meteen een jeugdpas. Om ouders en jonge kinderen meer te trekken naar de bibliotheek zijn we begonnen met de Boekstart Voorleespret bijeenkomsten. Voorlezen staat hierdoor in de picture, kinderen raken er vroeg mee in aanraking en ouders kunnen elkaar ontmoeten.”

Elke keer een nieuw verhaal
Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. De Bibliotheek Lek & IJssel helpt jonge ouders graag om dat te ontdekken en om er samen met hun kind van te genieten. Daarom is er elke tweede vrijdag van de maand van 11.00 – 11.45 uur BoekStart Voorleespret in de Bibliotheek Houten-Centrum en de dinsdag daarop van 11:00 – 11:45 uur in Bibliotheek Houten-Schoneveld. Elke maand is er een ander thema. Er wordt voorgelezen uit een prentenboek dat daarbij past.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

foto via bibliotheek

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn