BoekStart Voorleespret in de Bibliotheek in Houten

De bibliotheek in Houten-centrum organiseert weer BoekStart Voorleespret in Houten. Ouders kunnen kiezen wat hen het beste uitkomt: op vrijdag 12 april om 11:00 uur is het in de Bibliotheek Houten-Centrum, op dinsdag 16 april om 11:00 uur in de Bibliotheek Houten-Schoneveld. Een gezellig moment samen bezig zijn voor (groot)ouder en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Het is een goede gelegenheid om andere (groot)ouders/verzorgers van jonge kinderen te ontmoeten. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.

Het thema deze keer is boos zijn. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Het boze boek!’ De kinderen worden gestimuleerd om actief mee te doen. Na het voorlezen volgt er altijd een spelletje of een liedje in het thema. Na afloop kunnen de volwassenen nog een kwartiertje bijpraten, terwijl de kinderen met elkaar spelen.

BoekStart Voorleespret is vooral geschikt voor kinderen van 2-4 jaar, maar ook jongere kinderen zijn van harte welkom.

Een medewerkster van de bibliotheek laat weten dat De Boekstart Voorleespret bijeenkomsten voor ouders en kinderen van 0-4 jaar zijn in 2021 gestart zijn. Dit is dus het 4e jaar. “We draaien maandelijks een bijeenkomst van september t/m juni. In de zomer lezen we wekelijks voor aan kinderen van 2-7 jaar. Het heet dan Zomerlezen met Bip.Ook in Houten Schoneveld wordt er voorgelezen. Per bijeenkomst komen er gemiddeld tussen de 15 en 25 kinderen en hun ouders, soms met uitschieters naar bijna 30 kinderen. We merken dat het zeer gewaardeerd wordt.”

Elke keer een nieuw verhaal
Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. De Bibliotheek Lek & IJssel helpt jonge ouders graag om dat te ontdekken en om er samen met hun kind van te genieten. Daarom is er elke tweede vrijdag van de maand van 11.00 – 11.45 uur BoekStart Voorleespret in de Bibliotheek Houten-Centrum en de dinsdag daarop van 11:00 – 11:45 uur in Bibliotheek Houten-Schoneveld. Elke maand is er een ander thema. Er wordt voorgelezen uit een prentenboek dat daarbij past.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn