Bouw MEC-gebouw van start

NIEUWEGEIN – De eerste wanden van het nieuwe MEC-gebouw (Milieu Educatie Centrum) op het Natuurkwartier zijn geplaatst. Dit is op een feestelijke manier op 11 juni gedaan, met een toespraak van wethouder John van Engelen. 

“Het wordt echt heel mooi. Ik heb straks een werkplek waar ik midden in de natuur zit. Als je iets groens wilt doen in Nieuwegein, dan kan je hier in de toekomst terecht”, aldus een enthousiaste Loes van Tijl, programmamaker van Natuurkwartier.

Opgericht
Loes vertelt over de geschiedenis van het MEC-gebouw: “Natuurkwartier is in 2006 opgericht. Daarvoor waren het allemaal losse onderdelen en eilandjes. Een paar jaar geleden is een doorontwikkeling gestart, en daarvan is het nieuwe MEC-gebouw één van de dingen die we samen met andere partijen doen. Het gebouw stond er al sinds 1992 en het was een tijdelijk gebouw. Dat gaat normaal twintig jaar mee, dus het was echt aan vervanging toe.”

Horeca
Ook was er meer behoefte aan nieuwe faciliteiten en meer ruimte:Het werd gewoon te klein. Het nieuwe gebouw is ongeveer 2,5 keer zo groot als het oude MEC. Het nieuwe gebouw is groter omdat niet alleen het natuureducatie team er een vaste plek zal krijgen, er komen ook een aantal nieuwe partners bij: Reinaerde, BSO Wijs! en de Groene Koepel komen erbij. Er komt ook een multifunctionele zaal waar andere organisaties ook gebruik van kunnen maken, voor bijvoorbeeld workshops. Daarnaast was er voorheen geen plek om koffie te drinken, een horecaplek was ook echt nodig.”

Duurzaam gebouw 
Het gebouw moest ook passen bij de omgeving volgens Loes: “Het nieuwe MEC wordt een bijzonder gebouw en is een van de meest duurzame gebouwen van Nederland. Het nieuwe gebouw heeft een score op 89% van losmaakbaarheid. Dat betekent dat veel materialen hergebruikt kunnen worden. Bovendien is het gebouw iets boven de grond geplaatst, er zitten schelpen onder, zodat de natuur onder het gebouw ongestoord zijn gang kan gaan. Het wordt één van de meest duurzame gebouwen van Nederland!”

Het beoogde eindresultaat

Eindresultaat
Het duurt nog even voordat het af is: “De bedoeling is dat het begin november klaar is, dan kan iedereen komen kijken en het nieuwe gebouw bezoeken.”

Foto’s: Marius Puhl 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn