Brand dupeert Voedselbank Houten

De bestelwagen van Voedselbank Houten is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig verwoest door brand. Rond 04:00 werd de brandweer gealarmeerd die met spoed uitrukte naar sociaal cultureel centrum De Grund, het gebouw waar de Voedselbank is gevestigd. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan alle kanten uit de voor de deur geparkeerde bestelwagen. Na een uur blussen kon het sein ‘brand meester’ worden geven. Het verlies van de bestelwagen is een enorme aderlading voor de organisatie. Voor het transport van bederfelijke waren is de wagen ingericht met een koelinstallatie.

Zwartgeblakerde stenen markeren de plek waar de bestelwagen heeft gestaan. Het voertuig moet als verloren worden beschouwd. Het brandende voertuig stond niet ver van het pand dat, op enkele gesprongen ruiten na, geen noemenswaardige schade opliep. De hulpverlening vanuit de Voedselbank loopt door de brand nog geen noemenswaardige vertraging op. Voor een noodgeval als dit is nog een gekoelde wagen beschikbaar, al zal de uitgebrande bestelauto uiteraard moeten worden vervangen.

Op het wrak, dat dezelfde nacht is afgesleept, wordt nog sporenonderzoek verricht. Dat er sprake is van opzet wordt niet uitgesloten.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn