Brandjes blussen tijdens Veiligheidsdag

IJSSELSTEIN – Altijd al eens willen meemaken hoe het er bij de hulpverleners aan toe gaat? Dat kan. Op zondag 30 juni is het Veiligheidsdag in de binnenstad van IJsselstein. Brandweer, politie en ambulancepersoneel nodigen iedereen uit om een kijkje achter de schermen te nemen.

De hulpverleners geven demonstraties en voorlichting over de belangrijke onderdelen van hun vak, en laten zien hoe je moet handelen in een noodsituatie. Voor kinderen zijn er leerzame en spannende activiteiten.

Stel je vragen aan de brandweer, bekijk eens een politiewagen van binnen of neem plaats in de boot van de reddingsbrigade. Na afloop van de demonstraties kunnen de jeugdige bezoekers een echt heldendiploma krijgen.

Demonstraties
Op diverse plekken in de binnenstad zijn activiteiten en spellen. In het Kasteelpark geeft de brandweer om 14.00, 15.00 en 16.00 uur een demonstratie. Je maakt dan kennis met de jeugdbrandweer en de technische hulpverlening bij een ongeval. En we hebben horen fluisteren dat er een echte autobrand geblust wordt.

Dierenambulance
Maar niet alleen politie en brandweer zijn aanwezig. Je kunt ook kennismaken met de Dierenambulance, de EHBO Vereniging en de Reddingsbrigade IJsselstein.

Binnenstad afgesloten
De Veiligheidsdag duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Om de dag zonder problemen te laten verlopen is de binnenstad tijdens het evenement afgesloten voor verkeer. De parkeergarage onder het stadhuis is tijdelijk alleen bereikbaar via de ingang Achtersloot/Benschopperweg.

Foto: In IJsselstein

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn