Burgemeester Isabella plaatst stoelen voor Cultuurhuis Dolyna in vrachtwagen

HOUTEN – Burgemeester Gilbert Isabella heeft vandaag 8 juli officieel een stoel van Theater aan de Slinger in de vrachtwagen geladen. De vrachtwagen brengt de stoelen naar het Cultuurhuis in Dolyna in Oekraïne.

De verbouwing van Theater Aan de Slinger is vandaag van start gegaan. De 296 stoelen uit de Theaterzaal krijgen een nieuwe bestemming. Vanuit Oekraïne kwam er een vrachtwagen om de stoelen op te halen. “Deze twee red ik wel jongens”, zei burgemeester Isabella terwijl hij hielp stoelen in de vrachtwagen te laden. Daarmee laadde hij officieel een stoel.

Cultuurhuis
Een van de drijvende krachten achter dit project is Bram Bosshardt. Hij is voorzitter van het Lysenko Koor in Tull en ‘t Waal. Tussen het Lysenkokoor en de stad Dolyna bestaat al jaren een hechte vriendschap. Het Cultuurhuis in Dolyna kan de stoelen goed gebruiken. Het Lysenko Koor verzamelt ook al sinds jaar en dag muziekinstrumenten voor de muziekschool in Dolyna. Een verzameling muziekinstrumenten maakt onderdeel uit van de lading van de vrachtwagen.

Extra stoelen
Met de verbouwing van Aan de Slinger wordt er in de zaal een extra balkon gerealiseerd, waardoor er maar liefst 84 stoelen meer beschikbaar komen. De bezoekers die straks een plek op de balkons gereserveerd hebben, kunnen voorafgaand, tijdens een pauze of na afloop van een voorstelling in de boven foyer en de foyer van de Kleine Zaal plaats nemen.

November
Op 12 november zal de bouw van het nieuwe balkon voltooid zijn, staan de nieuwe stoelen op hun plaats en opent Aan de Slinger de deuren van de nieuwe Theaterzaal.

foto’s René van den Brandt

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn