Burgemeester Lopik reikt erepenningen uit

Burgemeester Laurens de Graaf reikte op zaterdag 30 maart 2024 twee Erepenningen in zilver van de gemeente Lopik uit. Hij reikte de Erepenningen uit aan de heer J.J.C. van Bruchem en J.A. Blom tijdens de commando-wisseling op de brandweerkazerne in Benschop. Beide heren ontvangen de Erepenning als blijk van grote waardering en dankbaarheid voor al het werk dat door hen is verricht en de bereidheid om zich 24 uur per dag en in weer en wind belangeloos en gepassioneerd in te zetten voor de veiligheid van en hulpverlening aan anderen.

 

De heer J.J.C. van Bruchem
De heer Van Bruchem heeft na ruim 40 jaar brandweerdienst afscheid genomen als vrijwillig lid en postcommandant (21 jaar) bij de Veiligheidsregio Utrecht, post Benschop. Als postcommandant was de heer Van Bruchem de dragende kracht van de post Benschop. Hij was onder andere medeverantwoordelijk voor de geoefendheid en paraatheid van zijn vrijwilligers. Ook was hij – samen met de heer J.A. Blom – de drijvende kracht achter het realiseren van de nieuwe kazerne in Benschop die op 7 oktober 2017 officieel werd geopend. In zijn toespraak wees hij er op dat de heer hem kracht gegeven had om deze taak te vervullen. “Ik wens de brandweerpost Benschop een hele goede toekomst toe.”

Naast zijn postcommandantschap vervulde hij een belangrijke functie binnen het collegiale opvang team (COT) waarvoor hij bij zware incidenten gesprekken voerde met collega’s over de mentale aspecten. Belangrijk voor een goede verwerking want de impact van een gebeurtenis kan soms groot zijn. Ten slotte heeft de heer Van Bruchem ervoor gezorgd dat de post Benschop binnen de Veiligheidsregio een specialisme heeft gekregen. De post verzorgt het specialisme ‘Veeredtakel’, waarmee de post al vele dieren heeft gered uit benarde situaties zoals uit gierkelders. Hiervoor krijgt de post binnenkort nieuw materieel.

De heer J.A. Blom
De heer J.A. Blom zet zich ook al 37 jaar vrijwillig actief in voor de brandweerpost van Benschop. Samen met de heer Van Bruchem gaf hij leiding aan de post. Ook verzorgt hij onder andere de oefenavonden, zet hij zich actief in voor de jeugdbrandweer en het jaarlijkse jeugdkamp en was hij nauw betrokken bij de bouw van deze nieuwe kazerne. Na de overdracht van het postcommandantschap blijft de heer Blom inzetbaar voor de brandweerpost in Benschop.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn