Burgemeester Nieuwegein deelt bananen uit op stembureaus

NIEUWEGEIN – Burgemeester Van Beukering van Nieuwegein is vandaag op pad om vrijwilligers op de stembureaus in haar gemeente te bedanken. Als cadeautje heeft ze voor elk stembureau een tros bananen.

,,De burgemeester komt elk jaar met een gezonde lekkernij”, vertelt Corrie Bouma die als vrijwilligster op stemlocatie bij Curtureel Centrum De Partner aan de Nedereinseweg in Wijkersloot werkzaam is. ,,Het is ontzettend leuk. Vanmorgen waren we vroeg aanwezig. Toen kwam ook Radio M Utrecht om een interview af te nemen. Daarna stonden de kiezers er al. Die kwamen voor ze naar hun werk gingen even stemmen. Dat vinden wij super!”

De komst van de burgemeester zorgde voor een extra feestelijke sfeer op het stembureau. ,,We zijn om kwart over acht begonnen met fietsen. Op dit moment hebben we de eerste tien stembureaus gehad. Ik heb voor elk stembureau een tros bananen meegenomen. Een extra vitamientje kunnen ze wel gebruiken. En natuurlijk kom ik de mensen bedanken, want het zijn altijd hele lange dagen.”

Rondje Nieuwegein
Er zijn in Nieuwegein vijfendertig stembureaus. Op elk stembureau zitten vier of vijf mensen. En dan zijn er vanavond nog mensen om de stemmen te tellen. ,,We zijn vanmorgen begonnen in de wijken Batau en Galecop”, vertelt burgemeester Van Beukering. ,,Zo gaan we naar het centrum om de locaties Merwestein en De Kom te bezoeken.” Vanmiddag is de burgemeester in Wijkersloot en Jutphaas te vinden. De dag wordt afgesloten in Vreeswijk.

Vrijwilligster Bouma legt ondertussen uit hoe het op de stemlocatie in zijn werk gaat. ,,We hebben een voorzitter en een vice-voorzitter. Ook zijn er drie leden. Om een uur of negen vanavond komen de tellers. Die helpen met het uitpakken van de bus. Dan gaan we tellen en controleren of alles klopt. Als we daarmee klaar zijn gaan we naar de gemeentehuis om verslag uit te brengen.” Op het stembureau komen gemiddeld zo’n vijftig bezoekers per uur. Bouma is enthousiast over het bezoek van de burgemeester. ,,Dat doet ze elke keer sinds haar aantreden. Ze neemt altijd iets lekkers mee. Vorige keer waren het mandarijnen en nu bananen.”

Foto: Ruben Driessen
Dit artikel is een co-productie met Ruben Driessen

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn