Burgemeester: ‘Parkeergarages van gemeente afgestaan’

NIEUWEGEIN – De gemeente Nieuwegein heeft de parkeergarages die het tot de beschikking heeft beschikbaar gesteld aan het Sint Antoniusziekenhuis. Dat heeft Burgemeester Van Beukering laten weten in een interview met Omroep Lekstroom.

Ruben Driessen ging in gesprek met de burgemeester en vroeg naar de huidige stand van zaken omtrent de parkeergarage die afgelopen zondag in onbruik raakte. ,,Het is inmiddels een paar dagen geleden”, verwijst Van Beukering naar het incident waarbij geen gewonden vielen. ,,Er is ongelooflijk veel werk verricht. Daar ben ik van onder de indruk. De gemeente heeft de parkeergarages die het tot de beschikking heeft inmiddels beschikbaar gesteld aan het ziekenhuis, zodat zoveel mogelijk bezoekers en cliënten van het ziekenhuis er gebruik van kunnen maken. Onze gemeentemedewerkers hebben gezorgd voor de bebording naar het ziekenhuis en we hebben ook gezorgd dat er een pendelbus kan stoppen. Die rijdt van de garage naar het ziekenhuis.”

Bevrijdend
Van Beukering hoorde in eerste instanties sirenes, waarna ze werd geïnformeerd over de gebeurtenissen bij het ziekenhuis. ,,Dan denk je als eerste: als er maar geen slachtoffers zijn gevallen. Die onzekerheid in het begin… Ik vond het heel bevrijdend toen ik het telefoontje kreeg dat er geen mensen onder het puin lagen. Toen kon ik opgelucht ademhalen. Ik weet niet meer precies op welk tijdstip dat was. In die nacht heb ik zoveeel telefoontjes gekregen.”

,,Voor zo’n incident kun je geen draaiboek klaar hebben liggen. Al die processen komen op gang. Handhavers worden opgeroepen en die staan er dan ook midden in de nacht. Ze zorgen dat omstanders op afstand blijven voor hun eigen veiligheid. Er wordt nagedacht over wat er in gang moet worden gezet als er wel meer aan de hand is. Onze afdeling communicatie gaat dan meteen aan de slag. Via onze eigen sociale media worden berichten verspreid: kom niet naar de garage. Daar liggen wel draaiboeken voor klaar. Het is, als burgemeester, bijzonder om te zien dat die rollen dan goed worden gepakt.”

Auto’s
De auto’s die op het moment van het incident in de parkeergarage stonden, blijven daar voorlopig staan. ,,We moeten eerst wachten tot het onderzoek wordt afgerond”, legt Van Beukering uit. ,,De parkeergarage is nu ook gesloten. Er mag echt niemand in zonder onze toestemming en die van de onderzoeksraad. Als alles is afgerond zullen de auto’s afgevoerd worden.”

Beluister hier het interview met Burgemeester Van Beukering:

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn