Burgemeester opent nieuwe locatie Energiehuis Houten

YouTube player

Burgemeester Isabella opende op donderdag 18 april 2024 de nieuwe locatie van het Energiehuis aan De Raat 12 in Houten-centrum. Ruim 70 aanwezigen (vrijwilligers van de diverse maatschappelijke organisaties die zich bezig houden met de energie- en warmtetransitie in Houten, medewerkers van de gemeente en de provincie Utrecht en een aantal gemeenteraadsleden waren aanwezig om de nieuwe ruimte te bekijken. 

Met deze nieuwe ruimte kunnen bewoners en ondernemers van Houten nog beter geholpen worden op het gebied van energiebesparing en -opwekking. De organisaties kunnen zo samen met de gemeente werken aan een energieneutraal Houten in 2040.

Meer ruimte, meer tijd, meer mogelijkheden
Het grote voordeel van deze nieuwe locatie is, naast het feit dat deze groter is dan de vorige ruimte in de bibliotheek/Huis van Houten, dat deze locatie 24/7 als Energiehuis in gebruik kan zijn. Zo ontstaan er meer mogelijkheden om de ruimte te gebruiken voor workshops, informatiebijeenkomsten en overleggen en bovenal kan de ruimte nu permanent ingericht worden als informatieloket voor bewoners.

De komende tijd zullen EnergieRijk Houten, de energiecoöperaties Opgewekt Houten en Duurzaam Eiland en stichting Impact (projectbureau voor duurzaam ondernemen) de informatievoorziening voor de diverse inwonersgroepen (huurders, huiseigenaren en ondernemers) van de gemeente Houten via het Energiehuis verder uitwerken. De deskundige en ervaren vrijwilligers, ze zoeken nog meer collega’s, zijn met ingang van woensdag 15 mei iedere woensdagmiddag, donderdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdagochtend te vinden in het Energiehuis.

EnergieBespaarCafé vaker open
Ook zal in het nieuwe Energiehuis het EnergieBespaarCafé vaker open zijn. Bij dat café kunnen inwoners terecht met al hun vragen over het verduurzamen van hun huis. Het gaat dan onder andere over isolatie, zonnepanelen, ventilatie, warmtepompen, energie besparen, verwarmen, comfortverbetering en mogelijk nog andere zaken.

Ook voor huurders
Ook huurders zijn welkom voor een gesprekje. Zij kunnen zich bijvoorbeeld in het EnergieBespaarCafé aanmelden voor een bezoek van een energiebespaarcoach. Deze komt dan op afspraak bij de bewoners thuis om samen te kijken hoe er energie bespaard kan worden. Uiteraard zijn geïnteresseerde bewoners -huurders en huiseigenaren- welkom om binnen te lopen tijdens openingsuren.

Informatie over de activiteiten in het Energiehuis en de openingstijden van het EnergieBespaarCafé zijn  te vinden op www.energierijkhouten.nl en www.duurzaamhouten.nl

foto’s Aad de Jonge

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn