Cabaretgroep Jeroens Clan in Nieuwegein en Houten

Cabaretgroep Jeroens Clan komt binnenkort naar het Lekstroomgebied. In radioprogramma The Sunday Move vertelden leden Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns over hun programma ‘Korte Metten’ waarmee ze binnenkort optreden in Houten en Nieuwegein.

,,Onze vorige show heette ‘Tere Zieltjes. Daarin hebben we ons blootgegeven als drie kwetsbare mannen”, vertelt Jip de Poorter. ,,Daar waren we klaar mee. We wilden korte metten maken met alles wat los en vast zit. Maar uiteindelijk zijn we er weer in geslaagd om onszelf negentig minuten lang kwetsbaar op te stellen.”

Saaie vrienden

,,’Korte Metten’ gaat over de volgende stap zetten in ons leven”, legt Bram Kroon uit. ,,Over de moeilijkheden die daar bij komen. De angsten, durf je het wel of niet?” De Poorter vult aan:,,We zijn de dertig gepasseerd en we zien dat al onze vrienden zijn afgehaakt. Ze zijn gaan samenwonen, saai geworden en gaan trouwen. Onze voorstelling gaat ook over die saaie vrienden en wat we daar van vinden.”

,,En Bram (Kroon, red.) is de ergste”, lacht Matthias Tuns. ,,We hebben een hele voorstelling gemaakt en nog ziet hij niet dat hij zelf ook heel saai geworden is.” Hoe de andere mannen dan zélf in het leven staan is de logische vervolgvraag:,,Eenzaam”, is het korte antwoord van De Poorter. ,,Ik heb heel veel vrije tijd, maar niemand om het mee te delen. Ze hebben het over eenzame ouderen, maar ik ben een eenzame jongere… Nouja… Een eenzame middelbare.”
Matthias Tuns staat er, naar eigen zeggen, beter voor. ,,Ik heb een vriendin en levensgeluk. Ik ben niet eenzaam, dus elke keer als Jip belt om iets te gaan doen zeg ik: nee, ik ga naar mijn vriendin toe of iets leuks met vrienden doen.”
Jip de Poorter:,,Zijn er nog vrienden dan?”
,,Zeker, maar ze bellen jou niet meer.”

De heren van Jeroens Clan kennen elkaar sinds de brugklas van de middelbare school, waar ze samen voor het eerst op het podium stonden.
In 2018 stonden ze in de finale van het Leids Cabaret Festival. De jury prees de jongens van de Clan om hun vermogen om ongelooflijk slim de zaal te bespelen met hun snelle scènes en liedjes.

‘Korte Metten’ is in de regio Lekstroom te zien:
11 april: Theater De Kom in Nieuwegein
18 april: Theater Aan de Slinger in Houten

Dit artikel is een co-productie met Ruben Driessen

Luister hier het hele interview terug:

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn