Café Doodgewoon: Thema Verlies van een dierbare

HOUTEN – Het thema van de volgende avond van Café Doodgewoon is ‘Verlies van een dierbare’. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met het verlies van een dierbare. Op donderdagavond 23 mei is er weer een Café Doodgewoon in Houten, een avond georganiseerd door onder andere ‘VanHouten&Co’ waar aandacht is voor levensvragen. Geestelijk verzorger Marije Vermaas neemt je deze donderdag mee in het thema ‘Verlies van een dierbare’.

Van diep verdriet tot gevoelens van opluchting of schuldgevoel – er kan van alles op je afkomen aan emoties en gedachten. Ook lichamelijke klachten en het ervaren van somberheid kunnen tekenen van rouw zijn.

Knoop in je maag
Marije Vermaas: “Ik vertel zelf over wat het met je kan doen. Sociaal, psychisch en lichamelijk.” De Nederlandse taal kent uitdrukkingen voor de lichamelijke gevoelens. Bijvoorbeeld een ‘knoop in je maag.’ “Mensen er varen soms buikpijn, slapen slecht of eten slecht, allemaal lichamelijke reacties die voor kunnen komen bij het verlies van een dierbare. Soms vallen mensen heel veel af.”

Troost
De opzet van Café Doodgewoon is dat je van ervaringen van anderen kunt leren, dat je van elkaar kunt leren, zo legt Marije uit. “Mensen herkennen ervaringen van anderen en dat kan het gevoel doorbreken dat je dit als enige doormaakt.” Ze geeft ook tips; dingen die helpen bij rouw. Zeven dingen die troost geven, worden besproken. Iedereen is van harte welkom; om te luisteren, herkennen, te delen of gewoon erbij te zijn.

Café Doodgewoon wordt georganiseerd door Motto van ‘VanHouten&Co’ in samenwerking met het Centrum voor Levensvragen.  23 mei 2024, 19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.15 uur) Huis van Houten, Onderdoor 160 – 3e verdieping – boven de bibliotheek. Aanmelden: peterspostbus3@gmail.com. Deelname is gratis.

foto boeken over vrouw op een tafel via Marije Vermaas

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn