College overleeft motie van wantrouwen in interpellatiedebat

HOUTEN – Gisteravond bevroegen de raadsleden het college van burgemeester en wethouders in een interpellatiedebat over het vertrek van de interim-directie. Tijdens de vergadering werden twee moties ingediend: één voor meer onderzoek en één van wantrouwen. De motie voor onderzoek werd aangenomen, terwijl de motie van wantrouwen werd verworpen.

Alle leden van het college toonden zich geschokt over het vertrek van de interim-directie en de brief van de OR. Ze deelden stuk voor stuk hun ervaringen en beloofden beterschap. De burgemeester bood namens het college excuses aan het ambtelijk apparaat aan.

Extern onderzoek
Aan het eind van het interpellatiedebat dienden alle fracties gezamenlijk een motie in om een extern bureau onderzoek te laten doen naar het gedrag van bestuurders en ambtenaren. “De onderste steen moet boven,” was het unanieme gevoelen van alle fracties. Onveiligheid en bedreigingen op de werkvloer werden onacceptabel bevonden. De burgemeester omarmde en onderstreepte deze motie namens het college.

Motie van wantrouwen
Na een schorsing werd een motie van wantrouwen ingediend. Hierin werd gesteld dat het college in zijn huidige samenstelling niet verder kon. “Het was een oproep aan het college om te reflecteren en naar zichzelf te kijken,” verduidelijkte Susan van Erp van GroenLinks.

Stemmen
Bij het stemmen werd de motie voor onderzoek unaniem aangenomen. De motie van wantrouwen werd verworpen doordat de coalitiepartijen ITH, SGP, VVD en NH tegen stemden.

foto: John van Amerongen (niet van gisterenavond) 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn