Cultuurcafé in teken van ‘Leven Lang Ontwikkelen’

IJSSELSTEIN – Het Cultuurcafé is een initiatief van de gemeente IJsselstein met als doel om cultuurmakers in IJsselstein met elkaar te verbinden. De netwerkbijeenkomsten vinden een aantal keer per jaar op verschillende (culturele) locaties plaats. Op 20 juni was de beurt aan de bibliotheek aan de Overtoom.

De bibliotheek is bij uitstek een plek waar iedereen zich kan ontplooien en ontwikkelen. De avond staat dan ook in het teken van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Hoe kun je persoonlijke groei en levenslang leren stimuleren? “Leren stopt niet als je klaar bent met school of studie”, zegt Ilja Bakker, programmacoördinator van de bibliotheek. “Je moet jezelf blijven ontwikkelen, de maatschappij vraagt hier ook om.”

Ervaringen uitwisselen
Angelique van Lierop is cultuurconsulent bij de gemeente en organiseert de bijeenkomsten. Dit is de vijfde keer. “Het Cultuurcafé is een fysieke plek, waar cultuurmakers elkaar ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.”

Visie op cultuur
Verslaggever Jesse Wagenvoord gaat langs bij het Cultuurcafé en vraagt de bezoekers en exposanten naar hun werk en hun visie op het culturele leven in IJsselstein. Ze neemt een kijkje bij de verschillende kunstwerken die in de bibliotheek te zien zijn én ze spreekt een aantal makers. Onder andere Angenelle Thijssen, Oscar Riezenbos en Trudie Thiery vertellen over hun werk.

Jonge cultuurmakers
Ook de jonge cultuurmakers komen aan het woord. Daan de Groot vertelt hoe ‘Fulco’s Friday’, een alternatief muziekfeest voor jongeren, tot stand is gekomen.  Studenten Sebas Lammers en Bart D’Hanis lichten een tipje van de sluier op over hun podcast ‘Iconen van de Geschiedenis’.

Bezuinigen op Cultuur

De sector Kunst & Cultuur komt, zeker met de plannen van het nieuwe kabinet, behoorlijk onder druk te staan. Hoe kijkt wethouder Mark Foekema hier tegenaan? En wat gaan we er in IJsselstein van merken? Je hoort het allemaal in de podcast.

 

Foto: Het glaskunstwerk ‘C’est la vie’ van Angenelle Thijssen is te zien op de tweede verdieping van de bibliotheek

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn