Cultuurfeest Houten, start van de herijkte cultuurvisie voor de komende periode

Op woensdag 3 april vond de 7e editie van het Cultuurfeest Houten plaats, georganiseerd door de Houtense Cultuurtafel. Deze keer vormde de avond de start van de herijkte cultuurvisie van de gemeente Houten. De vorige cultuurvisie 2017- 2025 loopt af en de gemeente wil in overleg  met inwoners en organisaties bekijken wat er nog meer nodig is voor de volgende (en dus herijkte) cultuurvisie.

YouTube player

 

Dansers van Stardance zorgden er met hun felle, energieke dans voor dat de bezoekers aan de avond meteen op het puntje van hun stoel zaten. Presentator van de avond, cabaretier Thjum Arts reageerde daarop met “Dans is cultuur”. Wethouder kunst & cultuur Ria Frowijn gaf daarna het startschot voor de totstandkoming van de herijkte cultuurvisie, o.a. door het zingen van een deel van het openingslied van Theater Aan de Slinger en door daarmee zelf te benadrukken “cultuur moet je doen!”. Er gebeurt veel in Houten – de culturele kaart van Houten laat dat letterlijk zien. De avond werd op humoristische wijze gepresenteerd door cabaretier Thjum Arts.

De bezoekers aan de avond zagen met de film “Andere ogen, andere blik” een project waarin Aan de Slinger samenwerkte met ZorgSpectrum, “van Houten&co” en dansers van PRA muziektheater. Verschillende ouderen van o.a. het Haltna Huis werkten samen met andere ouderen, jongeren en kinderen aan een voorstelling over daadwerkelijk gezien worden door de ander en andersom ook echt kijken naar de persoon die voor je staat. Dansers en een musicus van PRA muziektheater zochten de verbinding met de ouderen, mantelzorgers en medewerkers van het  Haltna Huis door muziek en dans.

Onderzoekers Bastiaan Vinkenburg en Sam Branten van Berenschot gaven een lezing over de groeimogelijkheden voor de culturele sector als ze samenwerken met organisaties uit andere sectoren. Remko Willems van De Kom in Nieuwegein vertelde over zo’n vorm van samenwerking: Kunst op Recept. Tot slot ging Yolande van Harten van Podium in op de voorlopige resultaten van het onderzoek naar een museum in Houten.

Vervolgens konden de bezoekers van de avond in verschillende workshops verder nadenken over deze onderwerpen, maar ook over het nieuwe Huis van Houten of over jongeren en kunst in Houten. Met enkele gedichten sloot dichter Danny Keff de avond af.
Bezoekers aan de avond konden daadwerkelijk meepraten over kunst en cultuur in Houten.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn