Dames HC Houten gaan voor handhaving

HOUTEN – De vrouwenploeg van HC Houten speelt dit weekend een tweetal belangrijke wedstrijden in de play-outs. Het doel is handhaven in de Overgangsklasse. 

,,Dit weekend wordt heel spannend”, vertelde aanvoerster Britt van der Heijden in radioprogramma The Sunday Move. ,,We moeten allebei de wedstrijden winnen om in de overgangsklasse te blijven.”

Houten neemt het op tegen OHC Bully uit Oldenzaal. ,,Een stukje rijden helaas”, aldus Van der Heijden. ,,Toen wij als team bij elkaar kwamen, promoveerde Bully naar de overgangsklasse. Dat is nu drie jaar geleden. We konden toen niet van ze winnen. Het jaar erop zijn ze gedegradeerd en zijn wij gepromoveerd.”

Goed Hockey
,,Ik denk dat het niveau dicht bij elkaar ligt”, gaat de aanvoerster verder. ,,Ik denk dat we kunnen winnen als we goed hockey spelen.”
Dit jaar speelden de Houtense vrouwen goed hockey, maar werd er vaak toch niet gewonnen. ,,Dat is een stukje ervaring wat we missen.”

Voorbereiding
Een goede voorbereiding op de tegenstander is lastig. Dat weet ook Van der Heijden. ,,We hebben wat beelden en onze coaches zijn wezen kijken bij de wedstrijden die Bully afgelopen weekend had in de eerste rondes. Daaruit hebben ze analyses kunnen maken.”

Zaterdag speelt HC Houten de thuiswedstrijd om op zondag af te reizen naar Oldenzaal. ,,Als we meer doelpunten maken in die wedstrijden hebben we gewonnen en blijven we in de overgangsklasse”, legt Van der Heijden uit. ,,Dat is nu onze missie en daar gaan we voor.”

Luister hier naar het interview met Britt van der Heijden:

Dit artikel is een coproductie met Ruben Driessen.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn