Dames HC Houten winnen eerste wedstrijd

HOUTEN – De eerste wedstrijd in de play-outs om in de Overgangsklasse te blijven tegen O.H.C. Bully heeft HC Houten met 2-1 gewonnen. Het beslissende doelpunt viel in het vierde kwart. Morgen is de uit- en beslissende wedstrijd in Oldenzaal. 

Britt van der Heijden reageerde positief na afloop: “We hebben goed gespeeld vandaag, dus daar ben ik blij mee.  We staan een punt voor en dat is gewoon belangrijk. We hadden alleen het gat misschien groter kunnen maken, maar dat is niet gebeurd.”

Overmacht
Britt is er van overtuigd dat ze in de Overgangsklasse thuishoren: “Het was een lastige wedstrijd, maar we waren wel beter. Het is belangrijk om te laten zien in de eerste wedstrijd dat je sterker bent. Nu moeten we dit morgen ook doen en dan laten we zien dat we in deze klasse thuis horen.”

Goals
De doelpuntenmakers aan de kant van HC Houten waren Suzanne van Kesteren en Anouk ‘Peppie’ Kroon: “Suzanne maakte het eerste doelpunt na een mooie combinatie en actie, echt een mooi doelpunt. De tweede goal was van Anouk Kroon, door een schitterende strafcorner in het laatste gedeelte van de wedstrijd. ”

Push
“De coach zegt altijd tegen ons: push, push, push! Daarmee bedoelt ze dat we altijd moeten blijven gaan, en we waren ook echt goed aan het knokken als team en als individu”, zegt een strijdlustige en tevreden Britt.

Morgen
In deze play-outs speel je één keer thuis en één keer uit, in hetzelfde weekend. Morgen speelt HC Houten om half één in Oldenzaal, waar een gelijkspel nu voldoende is voor handhaving. Het wordt een spannende wedstrijd volgens Britt: “Morgen wordt nog harder knokken, want ze zullen vanaf het begin er bovenop zitten. Het is een stukje rijden, maar ik heb er vertrouwen in. Tijd voor een nieuwe overwinning!”

Foto: HC Houten 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn