Dames Houten winnen in Zwolle

De dames van HC Houten hebben een knappe en belangrijke overwinning geboekt in Zwolle. Met een 1-2 overwinning versloegen ze verrassend de nummer 4 van de overgangsklasse, waardoor het team wat lucht krijgt in de strijd tegen degradatie. Jasmijn Kleemans maakte beide doelpunten. 

Britt van der Heijden was erg blij met de overwinning: “Het is enorm belangrijk en fijn dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. We waren ook echt beter dan Zwolle. We stonden een hele lange tijd 1-0 voor en we lieten mooie dingen zien. Het werd eerst 0-2 en daarna 1-2, dus het werd nog spannend op het eind.”

Positieve energie
Britt is ontzettend trots op het team: “In de eerste helft van het seizoen hebben we dit niet laten zien, maar nu wel. We hebben echt als team gevochten en het brengt in het team echt een positieve energie. We hadden mooie combinaties en leuke doelpunten. We hadden meer kansen kunnen benutten, maar het is belangrijk dat we de overwinning over de streep trekken, en dat deden we niet in de eerste helft van het seizoen.”

Tevreden coach
De vertrekkende coach Anita Beecheno was tevreden volgens Britt: “We hebben het echt als team opgelost zei onze coach, en ook al was het hockey niet altijd even mooi stonden we wel te knokken tot te laatste minuut om de overwinning binnen te slepen.”

Rosmalen
Deze overwinning is zeer belangrijk in de race tegen degradatie. De huidige plek negen moet minimaal in stand worden gehouden. Volgende week moet HC Houten tegen Rosmalen: “Zij staan drie punten onder ons op plaats nummer 11, dus dus dat is een uitermate belangrijke wedstrijd. Het zijn finalewedstrijden die we gaan spelen in de laatste fase van de competitie.”

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn