Dames Parkhout officieus kampioen

NIEUWEGEIN – Met een ruime overwinning (6-1) werd er voorschot genomen op de titel door de voetbaldames van Parkhout. De grootste concurrent, de dames van Houten, staan op een gelijk aantal punten, maar Parkhout heeft nog een wedstrijd te goed en een veel beter doelsaldo (+19). 

De hele week leefde het al flink bij de spelersgroep: “De bloemen, platte kar en een zanger stond al in de planning voor na de wedstrijd”, aldus Shanti van der Klij. Na afloop werd er dus flink geweest: “Het was een geslaagde dag en er is volop gefeest. We zijn kampioen!”

Spandoek
De officieuze titel kon al snel gevierd worden, door een 4-0 voorsprong bij rust: “In de rust werd er al een spandoek gehesen, dat we kampioen waren. We konden het echt niet meer uit handen geven”, aldus de geblesseerde speelster Shanti. Doelpuntenmakers in de eerste helft waren Michelle Balfoort en Gerliene van Ginkel, die verantwoordelijk was voor een hattrick.

Ambulance
In de tweede helft liep Parkhout uit naar een 6-1 overwinning en kwamen Robin van Meerveld en Steffanie Maldonado op het scorebord. Een tegenvaller was een blessure van linksbuiten Ruby Hirdes, die met vermoedelijk een verdraaide knieschijf met de ambulance naar het ziekenhuis moest.

19 doelpunten voorsprong
De titel kan Parkhout niet meer ontgaan, aangezien Parkhout een positief doelsaldo van +19 ten opzichte van SV Houten. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd van het jaar in Raamsdonkveer tegen RFC VR 1.

Foto: Parkhout 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn