‘De Grund’ wordt gesloopt voor bouw 30 seniorenwoningen

HOUTEN – “Het gebouw De Grund zal binnenkort plaatsmaken voor de bouw van 30 seniorenwoningen.” Deze aankondiging deed wethouder Molenaar op 18 juni tijdens een persgesprek. Het college van burgemeester en wethouders heeft een startnotitie vastgesteld waarin de plannen zijn vastgelegd. Een belangrijke voorwaarde is dat de huidige huurders van het gebouw eerst een nieuwe locatie hebben gevonden voordat de sloop kan beginnen.

Het gebouw verkeert in een dusdanig slechte staat van onderhoud dat sloop de enige haalbare optie is. Voor de huidige huurders zijn er inmiddels alternatieven gevonden. De voedselbank zal verhuizen naar de Houten Hub, terwijl fanfare Kunst na Arbeid (KNA) misschien een plek kan krijgen in jongerencentrum Enter. De startdatum voor de sloop is nog onbekend.

Startnotitie
De startnotitie wordt op 9 juli ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. In de startnotitie is onder andere vastgelegd dat er 30 seniorenwoningen komen in een gebouw dat niet hoger mag zijn dan 3,5 etage inclusief een verdiepte parkeergarage. De Doelgroepenverordening schrijft voor dat er voor 30% sociale huur, 30% vrije sector en 30% middelhuur gerealiseerd moet worden.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)
Naast projectontwikkelaars mogen ook CPO’s meedingen naar de uitvoering van het project. Wanneer zo’n Collectief Particulier Opdrachtgeverschap het project verwerft, hoeft het geen rekening te houden met de verdeling van de Doelgroepenverordening. “Een CPO is vrij om een eigen indeling te maken. Inwoners van Houten kunnen ook intekenen op het project. Er komt na de vaststelling door de gemeenteraad een lijst met eisen waaraan voldaan moet worden. De partij die de meeste punt scoort krijgt het project.”

Grond
De gemeente verkoopt dan de grond aan de partij die het project heeft verworven en wil dan met de opbrengst daarvan de verhuizing van Kunst na Arbeid financieren.

Toekomst van jongerencentrum Enter
De gemeente, ‘Van Houten&co’ en KNA kijken nu naar de mogelijkheden van een verhuizing naar Enter. Wethouder Molenaar verzekert: “de functie die Enter nu voor jongeren heeft, blijft behouden.

Foto: René van den Brandt

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn