DE KOM stelt nieuwe directeur-bestuurder aan

NIEUWEGEIN – Mathijs Bouwman is de nieuwe directeur-bestuurder van Theater DE KOM. Hij begint 1 juli 2024 aan zijn nieuwe klus. DE KOM is verheugd met de nieuwe aanstelling. 

Tanno Klijn, voorzitter van de raad van toezicht reageert op de aanstelling: “We zijn heel blij met de komst van Mathijs Bouwman naar Nieuwegein. De combinatie van zijn Nieuwegeinse roots, zijn netwerk in de stad en zijn enthousiasme geeft ons veel vertrouwen. Daarnaast brengt hij ondernemerschap en organisatorische ervaring mee, die waardevol zijn voor DE KOM.”

Geboren in Nieuwegein
Mathijs Bouwman is geboren en getogen in Nieuwegein en was van 2010 tot 2012 bestuurslid van DE KOM. Met ingang van 1 juli 2024 zal Mathijs Bouwman van start gaan bij het Stadstheater en kunstencentrum. Hij is momenteel operationeel directeur van CultureSuite, een internationaal bureau voor digitale strategie en technologie voor culturele organisaties, en voorzitter van de raad van toezicht van Theater Kikker/Podium Hoge Woerd. Voorheen was hij onder andere manager marketing van De Doelen en Lucent Danstheater/Anton Philipszaal (het huidige Amare). 

Vereerd
Mathijs voelt zich vereerd om de rol van directeur-bestuurder te bekleden bij DE KOM: “Een theater is een magische plek, waar mensen fantastische voorstellingen beleven die soms nog een leven lang bij je blijven. En de combinatie met het kunstencentrum maakt dat DE KOM nog veel meer is dan dat, de trots van een kind die een eerste akkoord leert spelen of zich tot breakdancer ontpopt. Dat zijn de betekenisvolle dingen die DE KOM in de levens van Nieuwegeiners verankeren en die het werken in de cultuursector zo mooi maken. Om daaraan te kunnen bijdragen in mijn geboortestad, waar ik zoveel herinneringen heb liggen en elke hoek bekend terrein is, voelt als thuiskomen.”


Foto: DE KOM

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn