DePartyshop.nl VIVES Heren 1 neemt afscheid van de Topdivisie met 3-0 zege

De laatste wedstrijd voor DePartyshop.nl VIVES Heren 1 vond plaats op zaterdag 13 april 2024. De dag van het afscheid. Niet alleen namen Addie van der Veen, Mitchel van Kesteren, Joël van der Schans en Jordy Streng, met zijn vieren goed voor 50 jaar ervaring in VIVES Heren 1, afscheid van het vlaggenschip van de IJsselsteinse volleybalclub, maar was dit ook de laatste wedstrijd van VIVES Heren 1 in de Topdivisie. Vanaf volgend seizoen zal de ploeg twee niveaus lager in de Tweede Divisie uitkomen. In de laatste wedstrijd werd het Hoogeveense Olhaco met 3-0 verslagen waardoor VIVES met opgeheven hoofd afscheid heeft genomen van het hoogste amateurvolleybalniveau van Nederland.

In de laatste wedstrijd van het seizoen zette het coachingsduo Hans Mater en Martijn Rosier de volgende zeven namen op het opstellingsbriefje: Joël van der Schans, Mitchel van Kesteren, Addie van der Veen, Lars Oostrom, Evan Groenenberg, Jacco Hoogendoorn en Jordy Streng. Er werd dus gekozen voor veel ervaring in de basisopstelling. De wedstrijd tegen hekkensluiter Olhaco ging gelijk op. Beide ploegen hadden sinds 20 januari van dit jaar niet meer gewonnen en vochten voor hun laatste kans op een overwinning dit seizoen. Zowel de eerste set als de tweede set werd met miniem verschil door VIVES gewonnen met 25-23 en 27-25.

In de derde set had VIVES het betere van het spel en sloeg het al halverwege de set een gat van drie punten. Dit gaf de thuisploeg niet meer weg en pakte de derde set met 25-20 waardoor VIVES met een 3-0 overwinning en een negende plaats in de ranglijst afscheid neemt van de Topdivisie.

Zaterdag stond ook vooral in het teken van afscheid van een aantal oudgedienden van Heren 1, waardoor er een hele generatie afscheid neemt die de IJsselsteinse formatie in de afgelopen negen jaar vanaf de promotieklasse (het zesde niveau) naar de Topdivisie (het een na hoogste niveau) heeft weten te loodsen.

Kosten noch moeite werden gespaard door de supportersvereniging VIVES Fanatics. De huidige selectie, en in het bijzonder het viertal Addie, Joël, Mitchel en Jordy, werden na het laatste fluitsignaal verrast door confettikanonnen en een live optreden van het dweilorkest De Hoetetoeters. Op deze manier werd nog één keer stil gestaan bij hun indrukwekkende carrière voor VIVES Heren 1.

Vanaf volgend seizoen zal een nieuwe generatie Heren 1 vertegenwoordigen in de Tweede Divisie. Een woordvoerder van VIVES legt desgevraagd uit dat de komende maanden wordt gebouwd aan een nieuwe Heren 1 met de aanvullingen vanuit eigen opleiding en met eigen leden.

foto VIVES Heren 1 in feestvreugde via VIVES IJsselstein

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn