Departyshop.nl VIVES Heren 1 verliest spannende strijd tegen Kalinko

IJSSELSTEIN – In hun tweede wedstrijd van het seizoen 2024-2025 heeft het volleybalteam van Departyshop.nl VIVES Heren 1 zaterdag niet kunnen winnen van het sterke Kalinko uit Scheveningen. Ondanks dapper verweer moest het team uit IJsselstein uiteindelijk buigen voor het ervaren Kalinko, dat dit jaar duidelijke kampioensambities heeft.

Na een overtuigende seizoensopening stond VIVES voor een zware uitdaging tegen Kalinko. Een team dat meerdere spelers met eredivisie-ervaring in de gelederen heeft en aast op promotie. Toch lieten de mannen uit IJsselstein zich niet zomaar uit het veld slaan, wat resulteerde in een spannende wedstrijd vol strijd en mooie rally’s.

Strijd van begin tot eind
VIVES begon de wedstrijd sterk en hield gelijke tred met Kalinko in de eerste set. Trainer Mark koos voor een startopstelling met Luc en Alec als passer-lopers, Sven en Peter op het midden, Danny als diagonaal en Laurens als spelverdeler. Joeri versterkte de passlijn als libero. Dankzij een sterke servicebeurt van Alec nam VIVES zelfs een kleine voorsprong (14-17). Toch wist Kalinko, door hun eredivisie-ervaring in te zetten, de achterstand in te lopen en uiteindelijk de set nipt met 23-25 binnen te slepen.

Wisselend spelbeeld
In de tweede set kwam VIVES opnieuw goed uit de startblokken en bouwde een vroege voorsprong op (0-3). Kalinko herstelde zich echter snel na een vroege time-out. Opnieuw bleek de ervaring van de tegenstander doorslaggevend. Ondanks fel verweer van VIVES liep de set uiteindelijk uit naar een 25-20 overwinning voor Kalinko.

De derde set bood echter een ander beeld. Met een krachtige serviceserie liep VIVES snel uit naar een comfortabele 10-17 voorsprong. Kalinko leek geen antwoord te hebben op het sterke spel van de IJsselsteiners, die de set overtuigend met 16-25 naar zich toetrokken.

Beslissende vierde set
In de vierde set schakelde Kalinko opnieuw een tandje bij. VIVES kon nog tot 8-8 meekomen, maar Kalinko trok uiteindelijk aan het langste eind. Mede dankzij een sterke serviceserie van vijf punten op rij wonnen de Scheveningers de set met 25-15, en daarmee de wedstrijd.

Hoewel VIVES de wedstrijd verloor met 3-1 in sets, was het geen teleurstellende vertoning. “We hebben gestreden voor wat we waard zijn, maar de individuele kwaliteiten gaven vandaag de doorslag,” aldus trainer Mark na afloop.

Blik op de volgende wedstrijd
Ondanks de nederlaag tegen een van de titelfavorieten blijft de sfeer binnen het team positief. Volgende week krijgt VIVES de kans om zich te herpakken in de thuiswedstrijd tegen Donki-Shot Heren 1 uit Den Dungen. Om 16.45 uur zullen de mannen strijden voor hun tweede overwinning van het seizoen.