Departyshop.nl VIVES Hs1 start overtuigend in nieuwe competitie

IJSSTELSTEIN – Departyshop.nl VIVES Hs1 begon de nieuwe volleybalcompetitie in de 2e divisie met een overtuigende 4-0 overwinning op Volley2B. Na een lange voorbereiding en het vormen van een nieuw team was het eindelijk tijd voor de eerste competitiewedstrijd in de IJsselhal.

VIVES startte met een sterke basisformatie, onder leiding van spelverdeler Laurens en libero Timo. Een scherpe service van Luc zorgde meteen voor een 4-0 voorsprong. Hoewel Volley2B even terugkwam tot 6-6, nam VIVES snel weer de controle. De eerste set werd met 25-17 gewonnen. Het niveauverschil was duidelijk.

Voorsprong uitgebreid
In de tweede set leek Volley2B even op stoom te komen en pakte een kleine voorsprong, maar al snel draaide VIVES het spel om. Dankzij scherp serveren en slimme wissels breidde VIVES de voorsprong gestaag uit, wat resulteerde in een 25-19 winst. Het grootste gevecht leek hier tussen VIVES en hun eigen concentratie te zijn.

Dubbelfouten
De derde set was spannender, met een gelijk opgaande score. Na een paar bijzondere dubbelfouten van de scheidsrechter wist VIVES de set uiteindelijk met 25-19 te winnen. In de vierde set was Volley2B opnieuw niet sterk genoeg. VIVES won de set met 25-21 en pakte daarmee ook het bonuspunt.

Tevreden
Trainer Mark Meuleman was tevreden: “Het niveauverschil was duidelijk, maar hoe we dat vasthielden, laat zien hoeveel potentie er in dit team zit.” Volgende week wacht een spannende wedstrijd tegen Kalinko Hs1 in Den Haag.