Dick Jacobs: ‘bij degradatie, was ik gestopt’

HOUTEN – Afgelopen weekend wist L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten zich te handhaven voor de BENE-League. De BENE-League is de hoogste handbal divisie van Nederland en België. Na een spannende tweestrijd was Handbal Houten te sterk voor BFC, de kampioen van de Eredivisie. 

“Ik ben fantastisch wakker geworden na de handhaving, daar doen we alles voor”, aldus een opgewekte voorzitter van Stichting Tophandbal Houten en The Dome.

Drama
Een stap terug was te groot geweest voor de gepassioneerde Dick: “Ik was er klaar mee geweest als we waren gedegradeerd. Dan had ik na 15 of 16 jaar het stokje overgegeven. Maar we gaan volgend jaar weer BENE-League en daar ben ik heel blij mee.”

Uitbreiding BENE-League
Het doel is om lang in de BENE-League te blijven en die kansen stijgen door extra ploegen in de competitie: “We gaan naar veertien ploegen, en dat betekent dat er twee ploegen bij komen. Dat vind ik echt een stap voorwaarts. We moeten nog wel even afwachten tot de handtekening hiervoor op papier staat.”

Nieuwe spelers
Sinds de handhaving is er snel gehandeld door de club en is de selectie rond: “We hebben een aantal spelers aangetrokken deze week en ook jeugdspelers stromen door. Dat is echt heel leuk, we willen spelers uit de regio die doorstromen. Dat is een goed teken vanuit onze jeugdopleiding, ook de A-jeugd zit weer in de A-divisie. We mogen niet mopperen.”

Trainer blijft
Dick bevestigt dat trainer Job Reumer blijft bij Handbal Houten: “Hij blijft, en er komt waarschijnlijk een assistent erbij. Het is wel intensief, en Job werkt ernaast bij de politie. Dus we hopen snel een assistent aan te lijven.”

Lees het hele interview vlak na de handhaving terug op Spotify: 

Foto: Handbal Houten 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn