‘Doordenkers gezocht’, en… gevonden!

LOPIK – De leerlingen van groep 7/8 van de Immanuelschool in Lopikerkapel zijn in de prijzen gevallen bij het project Doordenkers Gezocht. ‘Wie o wie heeft de beste oplossing bedacht?’ Wethouder Gerrit Spelt bracht de klas op maandag 1 juli een bezoek met deze verrassing.

De wethouder riep de leerlingen onlangs op om na te denken over een oplossing voor een urgent probleem in de gemeente. Lopik kampt met hittestress door te veel betegelde schoolpleinen, speelplaatsen en tuinen. “En in ieder kind schuilt een wereldvernieuwer”, was de achterliggende gedachte bij dit project. De leerlingen onderzochten dit belangrijke klimaatvraagstuk van de gemeente. “We vroegen de kinderen om te denken als een kunstenaar. Want om klimaatproblemen op te lossen, hebben we creatieve denkers nodig”

Leuke bijkomstigheid
De leerlingen presenteerden hun ontwerp en lichtten hun ideeën toe aan de wethouder. Maten, materialen en kosten: alles was meegenomen in het project. Een leuke bijkomstigheid: de directe omgeving van de school wordt de komende jaren opnieuw ingericht. “De ideeën kunnen zo echt worden meegenomen in het nieuwe ontwerp.” Dus zijn er straks groene parkeerplaatsen voor de school en fijne, goed doordachte, bloemrijke zitplekken en afvalbakken? “Dan zaten de bedenkers hiervan in deze groep 7/8 van juf Elisabeth!”

Kunst Centraal
Het project vond plaats in het kader van het Cultuurprogramma van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht voor alle groepen 7-8 van alle basisscholen in de gemeente Lopik.

Foto’s: Kunst Centraal

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn