Duurzame appartementen voor 55-plussers bij CityPlaza

NIEUWEGEIN – Op de hoek Kapittelstede/Zuidstedeweg bij Cityplaza realiseert woningbouwvereniging Woonin ongeveer 158 duurzame appartementen voor 55-plussers. De gemeenteraad heeft onlangs het ontwikkelkader hiervoor goedgekeurd. De bouw start naar verwachting in 2026.

De woningen komen op de plek van De Luifelstede, en het worden betaalbare en levensloopbestendige huurwoningen met ontmoetingsruimten. Wethouder Marieke Schouten zegt hierover: “Senioren die samen in een woongemeenschap leven, blijven langer zelfstandig wonen, zo blijkt. Je kan op elkaar bouwen en bent samen redzaam. Daarom ben ik blij met deze duurzame ontwikkeling in City met betaalbare woningen.”

Levensloopbestendig
Het merendeel van de woningen wordt sociale huur en een deel is bestemd voor huurders met een middeninkomen. De woningen worden levensloopbestendig gebouwd en gedeeltelijk geschikt gemaakt voor zorg. Het gebouw biedt ook ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals kantoren of zorgfuncties.

Dichtbij voorzieningen
Katja van Boeijen, manager Woonin Nieuwegein: “Wij zijn zeer verheugd dat we naast de ontwikkeling op de locatie aan de Zadelstede aan de slag kunnen met deze volgende ontwikkeling in de binnenstad van Nieuwegein.” In totaal realiseert Woonin bijna 300 woningen op deze plek, dichtbij winkels en openbaar vervoer.

Meer weten over het project?
Wie meer wil weten over de ontwikkelingen in City kan terecht op de website www.city-nieuwegein.nl. Je kunt het project ook volgen via de socialemediakanalen van City.

Foto: City Nieuwegein

 

 

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn