Een avond lachen in Theater aan de Slinger

Op woensdag 10 april kunnen liefhebbers van comedy hun hart ophalen in ‘Theater Aan de Slinger’ in Houten. Op die dag presenteert Hans Gommer namelijk zes comedians die hun grappen willen uitproberen voor het Houtens publiek.

Robert Jan Wiggerts, Emma van Puffelen, Davey Geernaert, Nelson Martinez, Roos Vervelde en Birgit Jongerius zullen onder leiding van Utrechts stadscomedian Hans Gommer het publiek vermaken met grappen en leuke anekdotes. Dit doen zij in de meest ruwe vorm: tijdens een try-out.

Meters maken

Onder de naam Try-(H)outen haalt Hans Gommer een paar keer per jaar een aantal comedians naar Houten. Zo krijgen de (veelal beginnende) grappenmakers een podium om hun voorstelling wat bij te schaven. ,,Het zijn doorgewinterde comedians, maar ook jonge talenten die op het podium staan”, vertelt Gommer. ,,En dit wordt een bijzondere avond. Normaal gesproken neem ik vier comedians mee, maar op tien april heb ik er zes.”

,,Stand-up comedy zit in de lift. Steeds meer mensen willen het leren en doen cursussen, maar dan wil je natuurlijk ook spelen”, weet Gommer. ,,Die kans krijgen ze op dit soort avonden. Ze kunnen meters maken en hun materiaal testen. In de badkamer voor de spiegel kan je grap heel leuk zijn, maar je moet het testen voor publiek. Dan merk je hoe mensen reageren op je grappen. Daar zijn dit soort podia heel geschikt voor.”

Talenten

,,Ik bied wat langere speeltijd aan. Acht minuten spelen is heel anders dan twaalf minuten of meer”, weet Gommer. ,,Vaak lukt het wel om mensen acht minuten te boeien. Als je langer gaat spelen wil je een bepaalde verhaallijn hebben. Dan ga je meer spelen en wat wil je dan laten zien? Dat is best spannend.”

Gommer haalt zijn talenten uit het Comedy Huis in Utrecht. ,,Daar organiseren we elk jaar de Comedy Talent Award. De winnaar van de award mag spelen op het comedy festival. Dit jaar hadden we honderdveertig inzendingen. Dan zie je echt dat het een vak is. Ik zie al die talenten. En sommigen houd ik in de gaten. Anderen lopen al iets langer mee en ken ik. De mensen die ik op 10 april heb staan in Houten zijn wel mensen die je in de gaten moet gaan houden.”

‘In Houten fijn publiek’

Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Gommer zelf. ,,Als het een keer wat minder gaat is het niet erg. Het is een try-out podium. Dan mag er iets fout gaan. Mensen betalen een tientje voor een kaartje en krijgen er ook nog een drankje bij. Het is heel laagdrempelig en moet vooral een leuke avond zijn. En er komen zes comedians: als de ene niet leuk is, is de ander dat misschien wel.”

,,Ik ben heel blij met het publiek in Houten”, zegt Gommer. ,,Ik zie vaak dezelfde mensen in het publiek zitten en eigenlijk is dat altijd heel leuk. Het kan echt verschillen per stad of dorp. De mensen in Houten zijn fijn publiek.”

Stadscomedian

Sinds iets meer dan een jaar is Gommer stadscomedian van de stad Utrecht. ,,Hoe mijn dagen eruit zien? Nouja, de wekker gaat, dan een kopje koffie… De kat eten geven en dan naar buiten om handtekeningen uit te delen”, grapt Gommer. ,,Nee, het is vooral een goede manier om comedy onder de aandacht te brengen. En ik vind het tof om de stad te vertegenwoordigen.”

Voor de geïnteresseerden zijn er nog een aantal kaarten te koop. ,,Zorg dat je er snel bij bent, anders zit je vooraan”, aldus Gommer met een glimlach.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn