Een congres over armoede in Theater aan de Slinger

HOUTEN – Op 15 mei is er een congres in Theater de Slinger over armoede. Stichting Leergeld helpt al zeven jaar kinderen uit gezinnen die krap bij kas zitten. Tijdens dit congres worden er tips gedeeld en spreken ervaringsdeskundigen. De cijfers blijven wreed: 1 op de 12 kinderen groeit in Nederland op in armoede. 

“Dit congres zou 2 jaar geleden georganiseerd worden, vanwege het 5-jarige bestaan van Stichting Leergeld. Toen zaten we nog in corona. Gelukkig is het twee jaar later zover en kunnen we laten zien wat er in zeven jaar bereikt is met de stichting”, aldus Will Mossink, mede-organisator van het congres. Het congres begint om 3 uur in Theater aan de Slinger en eindigt om zes uur.

Ervaringsdeskundigen
Het congres begint met de directeur van de Wiardi Beckman Stichting Tim ‘S Jongers: “Tim is opgegroeid in armoede en heeft daar veel ervaringsdeskundigheid over, en schrijft daar ook over. Hij lanceert donderdag een nieuw boek en komt bij ons vertellen hoe hij dat heeft ervaren”, aldus Will. Ook ervaringsdeskundige Hilde Schijf uit Houten, nu werkzaam bij de gemeente, neemt deel aan het panelgesprek tussen 4:00 uur en 4:20 uur.

Verwijzers
Het congres is voornamelijk gericht op verwijzers: “Er zijn allerlei instanties die verwijzen naar Stichting Leergeld en die hebben we uitgenodigd, bijvoorbeeld sport- en cultuurverenigingen. Maar het meeste verwachten we vanuit scholen.”

Armoede in Houten
Ook in Houten is er armoede: “Er is bekend dat wij met Leergeld 700 kinderen bereiken in Houten, maar volgens de gemeente leven er 1200 kinderen in armoede. Ons doel is om iedereen te bereiken, dus er is nog werk aan de winkel. We willen iedereen helpen”, zegt Will.

Aanmelden
De toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Dit kan via de website van Theater aan de Slinger.

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn