Een ‘verbindende’ boekenkast vol met Nieuwegeinse spullen

NIEUWEGEIN – Het stadshuis van Nieuwegein zit midden in een verbouwing en de eerste drie verdiepingen worden omgebouwd naar een huiskamerachtige plek. Deze verdiepingen worden verbonden met grote houten boekenkasten. Deze boekenkasten worden deels gevuld met opvallende items die inwoners zelf aanleveren. 

Karin Borsje van de gemeente: “Zo wordt het Stadshuis meer een plek van, voor en door Nieuwegeiners.” Stichting de Ruilfabriek uit Nieuwegein is afgelopen week begonnen met het stylen en vullen van de boekenkasten.

Enthousiasme
Ilja Jansen van Stichting de Ruilfabriek is meer dan enthousiast over dit initiatief: “We hebben aardig wat artikelen binnen. We proberen wel echt gericht te zoeken, want als je in Nieuwegein een oproep doet wil je niet weten wat er allemaal binnenkomt. We zullen meerdere momenten kiezen, wanneer mensen spullen kunnen inleveren. De boekenkasten zijn niet zo snel gevuld, want het is echt heel veel. Het is meer dan 400 meter wat we moeten vullen.”

Thema’s
Het gaat dus om Nieuwegeinse voorwerpen die passen bij de thema’s van de boeken die in de boekenkasten staan: “We hebben bijvoorbeeld een thema bij de jongeren: Oasis. Dat is helemaal gecreëerd voor jongeren, dat gedeelte zal gevuld worden met natuuritems, maar ook met science fiction en 3D art bijvoorbeeld. We hebben ook een Nieuwegeinstraat, waar items uit de geschiedenis van Nieuwegein, maar ook het heden, komt te staan. Bij de kinderafdeling zijn we bijvoorbeeld bezig met items van dichters. ”

Items moeten groot zijn
De boekenkasten zijn groot en de ingestuurde voorwerpen krijgen een plek op de bovenste plank: “De voorwerpen moeten echt groot zijn. Sommige boekenkasten zijn drie meter of hoger. Het moeten daardoor grote onderwerpen zijn, die ook ondiep zijn. Dit is echt de uitdaging van het project.”

Verbindende boekenkast
Ilja werd deze week helemaal platgebeld: “De verzoeken blijven maar binnenkomen, en dat kost aardig wat tijd. De hele samenleving doet mee. Het is daardoor echt een ‘verbindende boekenkast’ aan het worden.”

Bekende sporters
Ook (oud-)Olympische sporters uit Nieuwegein hebben spullen gebracht: “Christine Aaftink woont in Nieuwegein en zij heeft haar schaatsen gebracht en een foto, en dat vond ik persoonlijk wel heel erg leuk. Ook Robert Meeuwsen, de beachvolleyballer, werkt bijvoorbeeld ook mee”, sloot Ilja enthousiast af.

Heb je ook spullen of mooie voorwerpen om in te leveren? Loop dan langs bij De Ruilfabriek Conceptstore in CityPlaza (boven de Starbucks) tijdens openingstijden.

 

Foto: Marco Heyda / Includi 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

Zonnestroom voor huurders

HOUTEN – Woonin organiseerde op 4 en 10 juni twee informatiebijeenkomsten voor huurders die graag gebruik willen maken van zonnestroom. Al eerder konden huurders met

Lees verder »

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn