Eigenaren AH Oude Dorp pakken de draad weer op

Het is een tijdje stil geweest rond de uitbreidingsplannen van Wilfried en Martijn Steenman, eigenaren van de AH Oude Dorp. Maar twee weken geleden ontvingen 650 huishoudens een ‘Nieuwsbode’ in de bus met hun nieuwe visie op de herontwikkeling van de Albert Heijn Oude Dorp. In dit schrijven vragen de broers advies en nieuwe ideeën over de nieuwe plannen. Deze thema’s zullen tijdens de inloopbijeenkomsten in Mei worden besproken. Goed om te weten; Deze ‘meedenkkrant’ is ook op te halen in de winkel.

Stilstand is achteruitgang
Het huidige plan is een vervolg op een eerder plan uit 2021, dat stuitte op veel tegenstand van direct omwonenden en verdere inwoners van Houten.  Het plan strookte ook niet met de oorspronkelijke Visie Oude Dorp 2030. Deze Visie is gericht op ontstenen, vergroenen en klimaatproof maken van de openbare ruimte. De verkeersveiligheid en aanrijroutes waren een, zo mogelijk, nog grotere zorg bij bewoners. Uiteindelijk verdwenen de plannen (tijdelijk) naar de achtergrond.

Martijn wil graag toelichting geven over de nieuwe plannen “Mijn motto is: Stilstand is achteruitgang. Zonder vernieuwing vrees ik voor een neerwaartse spiraal op het Oude Dorp. Als geboren en getogen Houtenaar voel ik mij verantwoordelijk voor het karakter en uitstraling van het Oude Dorp.
Met deze gedachte zijn wij weer om tafel gegaan om te kijken wat er dan wél mogelijk is. Hoe kunnen wij onze supermarkt naar de huidige maatstaven ontwikkelen en toch het karakter en de vitaliteit van het Oude Dorp behouden?
Het resultaat is dus te zien in het plan zoals wij schetsen in de ‘meedenkkrant’.  Wij hebben deze krant persoonlijk aan onze buurtgenoten aangeboden door aan te bellen en deze te overhandigen. Onder het motto: wij zijn liever een goede buur dan een verre vriend.”.

Wat is er te in de krant te zien?
Boven de winkel én op het grote braak liggende terrein worden woningen gebouwd. Martijn denkt aan een levensbestendige woonvoorziening voor een groep zelfredzame senioren, dus een oplossing voor het tekort aan seniorenwoningen. Maar er kan net zo goed een ‘beschermd wonen’ project op die plek komen. In en om de winkel zal er veel groen worden aangeplant. Zelfs op het nieuwe platte dak op de uitbouw aan de achterkant is beplanting te zien. Er is aandacht besteed aan veiligheid door 2 aan, – en afrij routes te maken en er komt binnen de winkel plek voor 2 dagwinkels,

“Als uit onderzoek blijkt dat er behoefte komt aan een groenteboer en een slager, dan ga ik op zoek naar een groenteboer en slager. Maar het kan ook zijn dat er vraag is naar een slijterij. Met het verdwijnen van Van Dort is weer een stukje ‘eigenheid’ weggevallen op het Plein. Ik heb de voorkeur om kleine zelfstandigen voor de dagwinkels aan te trekken, zo behouden wij het karakter van het Oude Dorp. Daarom blijft de ingang van de winkel ook aan de kant van het plein.” Vervolgd Martijn.

Uitnodiging
Kortom; Martijn en Wilfried nodigen iedereen van harte uit om mee te denken en de vragenlijst in te vullen en vóór 21 april in te leveren in de Albert Heijn of te mailen naar info@ahoudedorp.nl

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn