Elinkwijk kampioen, ondanks monsterscore VVIJ

IJSSELSTEIN – VVIJ won thuis met 11-0 van NiTA, maar alsnog werd Elinkwijk kampioen door een 0-7  overwinning bij Benschop. VVIJ en Elinkwijk staan qua punten gelijk, maar de ploeg uit Utrecht maakte dit seizoen twee doelpunten meer.

Al in de elfde minuut opende Lowen van Ee de score tegen NiTA. Hij kopte de bal in de rechthoek. De thuisploeg miste daarna meerdere kansen. Maar vanaf de 23e minuut ging de score in een rap tempo omhoog. Drie treffers werden in vier minuten gemaakt. Jerremy Haarmans (afstandsschot), Maxx Groenendijk (puntertje vanuit een lage voorzet) en Enrique Rutten Robles (schot) zorgden voor 4-0. Twee minuten voor de rust werd er tegen de lat gekopt en tegen de paal geschoten door VVIJ.

Zeven treffers in een helft
In de 50e minuut scoorde NiTa in eigen doel, na een harde voorzet vanaf de rechterkant. Vanaf die hoek kwamen ook de assists voor de twee treffers die erna volgde. Vleugelspeler Teun Veldpaus kopte de 6-0 binnen en middenvelder Giorgio Moolenbeek schot de 7-0 hard binnen van dichtbij. De achtste treffer kwam tot stand door snel combinatievoetbal en werd afgerond door verdediger Jesse Vermeulen. In de 74e minuut kreeg NiTA pas de eerste kans van de wedstrijd, maar het schot op doel werd geblokt. Een minuut later creëerde de uitploeg ook nog een tweede kans, maar doelman Ramon Schriel tikte de bal over het doel. In de 83e minuut scoorde Enrique Rutten Robles zijn tweede treffer door een kopbal. Zes minuten later stond 10-0 op het scorebord, na een succesvol genomen strafschop door Ayman Hafid. Teun Veldpaus scoorde de elfde treffer in blessuretijd. Na het laatste fluitsignaal zakte het merendeel van de VVIJ-spelers naar de grond uit teleurstelling, omdat concurrent Elinkwijk alsnog een beter doelsaldo heeft. De club uit Utrecht werd daardoor kampioen van de derde klasse D.

Nacompetitie
“We kregen de tussenstanden van Benschop – Elinkwijk door tijdens onze wedstrijd” zei VVIJ-trainer Mo Touh. “We scoorden twee treffers achter elkaar en dan hoorden we direct erna dat Elinkwijk ook doelpunten had gemaakt. En dat ging de hele wedstrijd door. Ik had nooit verwacht dat Benschop met 0-7 zou verliezen. Die club kon nog een periodetitel winnen. Ik was niet bij Benschop, dus ik kan niet beoordelen wat daar is gebeurd.”

“Ik ben trots op mijn spelers, want ze hebben hard gestreden”, ging Touh verder. “Ik kijk terug op een mooi competitiejaar. We gaan ons focussen op de nacompetitie en moeten onze energie daarin stoppen. Ondanks de teleurstelling die er nu heerst. We moeten drie wedstrijden spelen in de nacompetitie en ik heb vertrouwen erin dat we alsnog in de tweede klasse komen.”

Foto’s: Jeffrey Overvoorde