Erop of eronder voor Handballers Houten

L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten speelt zondagmiddag de tweede wedstrijd in de ‘Best of Two’ tegen BFC, de kampioen van de Eredivisie. Vorige week speelde Handbal Houten in een vermakelijke en spannende wedstrijd gelijk: 33-33. 

De Houtenaren moeten zich redden op het hoogste niveau, de BENE-League, door middel van Play Offs. Afgelopen week speelde Handbal Houten met 33-33 gelijk in het eerste duel in de Play Offs. ,,Ik had er wat meer van verwacht”, blikte coach Job Reumer terug op die wedstrijd, ,,Van onszelf dan. Ik denk dat we totaal niet in de wedstrijd zaten, maar toch een paar keer met een vier of vijf doelpunten voorsprong kwamen. Dan vergeet je door te drukken en houd je je tegenstander in leven.”

,,BFC had een fantastische wedstrijd”, vond Reumer. ,,Heel veel dingen lukten bij ze. Ons spel hielp ook niet mee. Dan ligt het toch ineens dicht bij elkaar.” Een verklaring daarvoor zocht Beumer in de zenuwen. ,,Het was toch een bijzondere wedstrijd voor sommige jongens. De één gaat stoppen, de ander gaat elders verder. Er was veel publiek. Het was een speciale dag en soms gaat dat af van de concentratie.”

Trainingen
Zoals gezegd: er stoppen bij Handbal Houten een paar spelers. Maar daar houdt Reumer geen rekening mee als hij de opstelling maakt. ,,Ik kijk naar de vorm van de dag en hoe iemand getraind heeft.”

Vanmiddag is het er op of er onder voor Handbal Houten. Er moet van BFC gewonnen worden om niet te degraderen. ,,Als je beide teams op papier zet, zijn wij beter”, vindt Reumer. ,,Wij moeten ons focussen op wat wij willen. Voor mij was de afgelopen dagen belangrijk om die structuur te brengen en duidelijk te maken. Verder hebben we ook plezier gemaakt om de druk een beetje van de ketel te halen.”
Op de trainingen zag Reumer geen ander gedrag. ,,Niet echt. In de week voor laatste de wedstrijd voor die tegen BFC hebben we ook een goede week gehad, maar dat kwam er niet uit. Het is lullig dat dat dan in de laatste wedstrijd gebeurde. Nu gaan we gewoon voor een goede wedstrijd en een goed resultaat. Ik ga er van uit dat we gewoon ons ding doen. Dan komt het wel goed.”

Foto’s: Ils Pattipeilohy

Dit artikel is een co-productie met Ruben Driessen

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn