Expositie Edith Cohen in Schoneveld in Houten

HOUTEN – Edith Cohen exposeert tot 27 mei in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. De rode draad van haar werk is het vormgeven van de herhaling van patronen die altijd verschillend zijn. Ze wordt geïnspireerd door de veelheid aan geometrische vormen in de wiskunde. Ze gebruikt oude technieken zoals borduren, vlechten en boetseren. Haar creaties passen in de traditie van het minimalisme en geometrische abstractie en zijn te zien geweest in verschillende exposities. Het is opgenomen in meer dan 50 particuliere collecties.

Edith Cohen: “Al op jonge leeftijd kreeg ik mee, vanuit de joodse traditie, dat het stellen van vragen belangrijk is. Zo leer je nadenken over jezelf en leer je begrip op te brengen voor de ander. Mijn kunst is een artistiek antwoord op deze existentiële vragen. Het gaat niet om het perfecte antwoord maar nodigt uit tot vervolgvragen.”

Edith heeft na haar werkzame leven als onderwijzeres, docent dramatische vorming, kunstmanager en docent levensbeschouwing een opleiding gevolgd als beeldend kunstenaar aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Wikipedia
Een woordvoerder van Van Houten &co, dat de expositie in het gebouw organiseert: “Edith woont in Houten. Er is in 2017 al eens een expositie met werk van haar geweest en toen was ze nog niet zo lang bezig. De expo in Schoneveld is reeds gestart en loopt tot 27 mei. Edith heeft een Wikipediapagina. Ze heeft in 2018 een bijzonder project gedaan: hoeveel verschillende modellen kun je maken met 15 blokjes van 3×3. Dat heeft ze laten uitrekenen door een wiskundige en vervolgens uitgevoerd. Het resultaat was in 2018 te zien in de Erasmus Universiteit.”

foto via Van Houten&co

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn