Fanfare KNA maakt zich zorgen over verhuizing uit de Grund

HOUTEN – De Houtense Fanfare Kunst na Arbeid (KNA) maakt zich grote zorgen over de verhuizing vanuit de Grund naar Enter. Deze zorg werd uitgesproken door een vertegenwoordiger van de fanfare tijdens een Ronde Tafel Gesprek op 27 juni. Het onderwerp was herontwikkeling van ‘De Grund’. Een Ronde Tafel Gesprek (RTG) is een voorbereidende vergadering voor raadsleden op de raadsvergadering.

Volgens KNA lag er een goed plan, maar moet er bezuinigd worden en is er nu niet veel van het oorspronkelijke plan over. In het huidige plan is niet voldoende opslagruimte voor instrumenten en lesruimte opgenomen.

Verbouwing Enter
De fanfare is nu huurder van de Grund, maar moet daar weg omdat de gemeente het gebouw wil slopen en er 30 seniorenappartementen wil laten bouwen. De gemeente is met Enter, Van Houten&co en de fanfare in gesprek over een verhuizing naar jongerencentrum Enter. Hiervoor is een verbouwing van dat gebouw noodzakelijk. Volgens KNA was daar een goed plan voor, maar kan dat niet door gaan wegens bezuinigen. Dit was KNA verteld in overleg met ambtenaren. Het huidige plan dat er ligt voldoet volgens KNA niet.

Drie ton
Uit vragen van de raadsleden aan de Houtense fanfare werd duidelijk dat het wat KNA betreft gaat om een bedrag van drie ton dat nodig zou zijn om het eerdere plan (dat voldeed) te realiseren. Gerard van Hengstum van de KNA: “Het is geen luxe wat we voorstellen. Er was een goed plan waarop bezuinigd is”.

Opbrengst nog onduidelijk
Wethouder Rosa Molenaar gaf aan dat nog onduidelijk is wat de verkoop van de grond oplevert. Het is de bedoeling de verhuizing van KNA uit de opbrengsten te financieren. Zo nodig wordt andere financiering gezocht. Volgens de planning van het college komt er in november een plan naar de raad voor de verhuizing van KNA en kan de fanfare eind 2025 verhuizen. Voor de Voedselbank komt er ook een voorstel. “Dat is minder ingewikkeld dan de KNA.”

Startblokken
‘Bezield wonen’ was een andere insprekende partij. Zij zijn blij met het plan en hopen in Collectief Particulier Opdrachtnemerschap een woongemeenschap met die 30 appartementen te kunnen realiseren. “Wij staan in de startblokken.”

OKE-pop
Een ander inspreker was Bert van der Horst een vertegenwoordiger van OKE-pop. De mensen van OKE-pop maken zich zorgen dat zij niet langer op de locatie van de Grund en het Amaliapark op Koningsdag hun popfestival kunnen organiseren. Zij verklaarden zich bereid mee te denken over een andere locatie als de locatie van Grund geen optie meer zou zijn.

Pand behouden
Herman Steenman sprak nog in met een visie om het pand ‘De Grund’ te behouden en wat aan te passen met als voordeel dat alle huurders zouden kunnen blijven zitten.

 

Bericht delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Hier kan uw banner staan

Meer nieuws

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn

Nieuws voortaan ook via onze app?

DOWNLOAD ONZE APP

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuws in je regio, download dan onze nieuwsapp.
 Naast het laatste nieuws ook veel andere nuttige zaken.
Luister naar onze radio, bekijk onze video’s en nog veel meer.

Stuur een bericht aan de radiostudio

Ik heb en vraag of verzoek

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij omroep Lekstroom

Stuur mij een intake formulier

video
play-sharp-fill

ik heb een

TIP voor de redactie

bel of mail mij gerust als er nog vragen zijn